Espoon kaupunginteatterin Joachim Thibblin Svenska Teaternin johtajaksi

Uusi johtaja aikoo vahvistaa Svenska Teaternin asemaa Suomen ruotsinkielisenä kansallisnäyttämönä.

Svenska Teatern
Svenska Teaternin uusi johtaja Joachim Thibblin.
Svenska Teatern

Joachim Thibblin, 41, on valittu Svenska Teaternin uudeksi johtajaksi. Thibblin on aiemmin johtanut Åbo Svenska Teateria ja viimeksi Espoon kaupunginteatteria.

– Olen motivoitunut ja iloinen luottamuksesta. On kunnia alkaa johtaa 150-vuotiasta Svenska Teaternia, Thibblin sanoo.

Teatterikorkeakoulun käyneellä Thibblinillä on johtamisen lisäksi kokemusta näyttelijänä ja ohjaajana. Espoossa tehtiin hänen kaudellaan 80 ensi-iltaa, osittain kansainvälisenä yhteistyönä. Thibblin vakuuttaa, että Suomi on suuri teatterimaa myös ruotsiksi.

– Ruotsalaisissa teattereissa käy vuosittain yli 270 000 katsojaa. Kun sen suhteuttaa ruotsinkielisten määrään, voimme olla enemmän kuin tyytyväisiä. Toivottavasti voin vahvistaa Svenska Teaternin asemaa ruotsinkielisten suomalaisten kansallisnäyttämönä.

Svenska Teaternin nykyinen johtaja Johan Storgård ilmoitti joulukuussa jättävänsä pitkäaikaisen pestinsä ja siirtyvänsä taloon perustetun tuotantoyhtiön tehtäviin. Storgårdin aikana toteutettiin onnistuneesti muun muassa teatteritalon peruskorjaus.

Thibblinin mukaan on liian aikaista kommentoida tulevaa ohjelmistoa tai sitä, mihin teatteri aikoo jatkossa panostaa taloudellisesti.

– Haluan asettautua organisaatioon ja keskustella henkilökunnan kanssa. Teatteri on ennen kaikkea työyhteisö, ja minulle tärkeintä on johtajana työskennellä yhdessä sovittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.