1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Tiedätkö ketä äänestät kuntavaaleissa? Tampereen puheenjohtajatentti tarjoaa mahdollisuuden kysyä itse

Mitä sinä haluaisit kysyä suurten puolueiden puheenjohtajilta? Tule esittämään kysymyksesi Koskikeskukseen 1.4. lauantaina tai kerro kysymyksesi ennakkoon meille.

Yle Uutiset Pirkanmaa: Katso Aamulehden ja Ylen yhteinen kuntavaalitentti
Yle Uutiset Pirkanmaa: Katso Aamulehden ja Ylen yhteinen kuntavaalitentti

Kunta muuttuu nyt ratkaisevasti. Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien vastuulle ja kaupungistuminen muuttaa koko Suomea.

On ratkaisun paikka. Nyt valittavat valtuutetut päättävät, miten kunta palaa juurilleen päättämään siitä, mikä on ihmisiä lähinnä: koulut, päiväkodit, asuminen, rakentaminen, yrittäminen ja liikkuminen.

Mitä sinä haluaisit kysyä puolueiden puheenjohtajilta? Tule itse esittämään kysymyksesi Tampereen puheenjohtajatenttiin Koskikeskukseen ensi lauantaina tai kerro kysymyksesi ennakkoon meille, niin kysymme asiaa puolestasi.

Aamulehden ja Ylen yhteinen kuntavaalitentti järjestetään Koskikeskuksessa lauantaina 1. huhtikuuta klo 11-12.30.

Paikalla ovat isojen puolueiden puheenjohtajat Juha Sipilä (kesk.), Timo Soini (ps.), Petteri Orpo (kok.), Antti Rinne (sd.), Ville Niinistö (vihr.), Li Andersson (vas.), Anna-Maja Henriksson (r.) ja Sari Essayah (kd.).

Tilaisuuden juontavat Yle Tampereen toimittaja Riikka Nurmi ja Aamulehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen. Yleisön kysymyksiä välittää eteenpäin Yle Tampereen toimittaja Mari Siltanen.

Tampereen puheenjohtajatentti on myös katsottavissa suorana lähetyksenä Yle Areenassa osoitteessa areena.yle.fi ja Aamulehden verkkosivuilla osoitteessa aamulehti.fi (siirryt toiseen palveluun). Somessa tenttiä voi kommentoida tunnistella #tamperetentti.