Lappeen Riento kerää rahaa suunnistajilta – tavoitteena kattaa Jukolan viestin tappioita

Urheiluseuralla on vielä runsaasti rästejä katettavana surkeassa säässä kilpaillusta Jukolan viestistä.

Jukolan viesti
Venlojen viesti
Tomi Hänninen / Yle

Urheiluseura Lappeen Riento paikkaa talouttaan keräämällä lahjoituksia suunnistusharrastajilta. Riento kärsi suurtappiot järjestämästään Lappee-Jukolan viestistä, joka meni penkin alle surkean sään seurauksena.

Seura on lähettänyt Jukolassa juosseille viestin, jossa pyydetään lahjoituksia. Keräys on tuottanut noin 5 000 euroa, kertoo Lappee-Jukolan kilpailujohtaja Juha Heimala. Heimalan mukaan keräysviestit laitettiin liikkeelle sähköpostitse tammikuussa.

– Se meni joukkueille, jotka olivat osallistuneet. Osanottajat toivoivat sitä, Heimala sanoo.

Koska keräysviesti on lähetetty ainoastaan viestiin osallistuneille, Heimalan mukaan keräykseen ei tarvita erillistä lupaa.

Kaikkiaan Jukolan viesti aiheutti Riennolle parinsadantuhannen euron tappiot, josta paikattavaa on Heimalan mukaan jäljellä vielä "joitakin kymppitonneja". Tarkka määrä ei ole tiedossa, koska viime vuotta koskevat tilinpäätökset eivät ole vielä valmiita.

Tappiot on määrä kuitata kesäkuun loppuun mennessä. Seura on Heimalan mukaan anonut valtakunnallista rahankeräyslupaa, jotta se voi järjestää julkisen rahankeräyksen. Alueellinen keräyslupa on Heimalan mukaan jo pyydetty ja saatu.

Lisäksi seura talkoilee, jotta tarvittavat rahat saadaan kasaan. Jos talkoilu ja rahankeräykset eivät riitä, rästit joudutaan maksamaan ottamalla velkaa. Jos velkaa otetaan, seura joutunee myymään omaisuuttaan maksaakseen takaisin.

– Talkoita tehdään koko ajan, ettei omaisuutta tarvitse realisoida. Velkapaperit ovat valmiina, mutta ei heitetä kirvestä kaivoon, Heimala sanoo.

Keräyksestä kertoivat ensimmäisenä Lännen Median lehdet, kuten esimerkiksi Kaleva (siirryt toiseen palveluun).