"Hyvillä mielin ja täynnä tarmoa aamiaiselle Riikaan" – Tampereen uusilla lennoilla kysyntää

Tampere-Pirkkalan asemalla oli juhlan tuntua maanantaina, kun Air Baltic aloitti reittilennot Riikaan. Nyt yhdellä välilaskulla Tampereelta pääsee yli 300 kohteeseen ympäri maailman.

lentoliikenne
Yle Uutiset Pirkanmaa: AirBaltic on palannut muutaman vuoden tauon jälkeen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle
Yle Uutiset Pirkanmaa: AirBaltic on palannut muutaman vuoden tauon jälkeen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle

Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic on palannut muutaman vuoden tauon jälkeen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. AirBalticin ensimmäinen reittilento Riikaan nousi maanantaina aamuvarhaisella ja kentällä oli suorastaan juhlan tuntua.

– Kyllä tätä on odotettu, että pääsee täältä Tampereelta lähteen. Nyt ollaan intoa piukassa lähdössä Riikaan, tamperelainen Heljä Pokkinen sanoi.

Nyt yhdellä välilaskulla Tampereelta pääsee yli 300 kohteeseen ympäri maailman. Finnairin, Sassin ja Ryanairin lisäksi AirBaltic tuo tärkeän lisän lentoliikennevirtoihin, sanoo Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

– Onhan sillä iso merkitys meille ja iso merkitys seutukunnalle. Kyllähän Riika on kohteena mielenkiintoinen. Ja matkustajavirrat tulee tännekin päin ja koko Pirkanmaa aukeaa myös Baltian matkailijoille.

Nurmisen mukaan ainakin ensilennon innon perusteella kysyntää on.

– Satunnaisia matkailijoita voi Pirkanmaalta ja lähiseuduilta ilmaantua enemmänkin, kun lähteminen on helppoa.

Myös ylöjärveläinen Harri Holli kiittelee uutta reittiä.

– Hyvillä mielin ja täynnä tarmoa aamiaiselle Riikaan! Tää on ihan jotain muuta kuin matkustaa pari tuntia Helsinkiin ja siellä pitää olla tuntitolkulla aikasemmin.