Lauri Lyly ilmoittautui pormestarikisaan Tampereella – suurin huoli korkea työttömyys

Lyly kertoo olevansa valmis haasteeseen, jos vaalitulos, oma kunnallisjärjestö ja Tampereen kaupunginvaltuusto antavat siihen mahdollisuuden.

Lauri Lyly
Lauri Lyly
Lauri LylyPetteri Paalasmaa / AOP

SAK:n entinen puheenjohtaja, kuntavaaliehdokas Lauri Lyly on käytettävissä Tampereen seuraavaksi pormestariksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Demokraatti.fi.

Lylyn mukaan monet monet demarit ovat kyselleet hänen kantaansa ehdokkuuteen.

– Olen sanonut, että käydään vaalit ensin ja katsotaan vaalitulos, puoluevaalitus ja oma tulos. Ja jos kaikki ne edellytykset ovat sellaisia, että tähän haasteeseen on mahdollisuus tarttua, niin sitten olen käytettävissä. En ole ennen vaaleja tekemässä yhtään erityistä toimenpidettä tämän osalta. Katsotaan vaalit ensin.

Lauri Lylyä huolettaa erityisesti Tampereen erittäin korkea työttömyys.

– 16 prosenttia tällä hetkellä, se on varmasti ykkösprioriteetti. Työpaikoilla me turvataan kaupungin palvelut. Varmaan tämä on kaikkein keskeinen asia, joka minulla on vaalitavoitteiden asettelussa kärjessä ja sitä yritän viedä eteenpäin. Toivon, että kaupunki omalla toiminnallaan voisi mahdollistaa uusien työpaikkojen syntymistä.

Lylyn mukaan se tarkoittaa mm. kaavoittamista, päivähoidon järjestämistä, liikenneyhteyksiä ja monipuolista koulutusta.

– Myös työttömien ja yritysten palvelujen pitää olla sillä tasolla, että ne tukevat työpaikkojen syntymistä.

Useita ehdokkaita pormestariksi

Lyly hakee paikkaa kaupunginvaltuustosta SDP:n ehdokkaana. SDP ei ole nimennyt varsinaista pormestariehdokasta vaaleihin, mutta jo aiemmin SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, apulaispormestari Pekka Salmi on ilmoittanut halukkuutensa pormestariksi.

Pormestariehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen, vihreiden Anna-Kaisa Heinämäki, vasemmistoliiton Mikko Aaltonen ja sitoutumattomien Veikko Vallin.

Tampereen uuden pormestarin valitsee uusi kaupunginvaltuusto. Etusijalla on suurimman puolueen pormestariehdokas.