Hyppää sisältöön

Kiira Korpi: Nauttikaa kotikisojen tunnelmasta

Taitoluistelun MM-kisat alkavat Helsingissä keskiviikkona. Korpi on yksi tapahtuman kummeista.

Kiira Korpi.
Taitoluistelun MM-kisat alkavat Helsingissä keskiviikkona. Kisat käytiin edellisen kerran Suomessa 18 vuotta sitten ja nyt kisat lähetetään Suomesta 26 maahan eri puolille maailmaa. Suomella on myös ensimmäistä kertaa edustus kaikissa lajeissa. Aamu-tv:ssä kisoista kertoivat taitoluistelun asiantuntija Kiira Korpi ja kisojen pääsihteeri Henri Nordenswan.

Kilpauransa päättänyt taitoluistelija Kiira Korpi ei kaipaa kilpailuareenoille.

– Ei ole ikävä kilpailemaan. Nyt on ihanaa, että voin nauttia muiden suorituksista, Korpi sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Taitoluistelun MM-kisat alkavat Helsingissä keskiviikkona. Kiira Korpi on yksi kisojen kummeista. Hänellä on yksi muistutus kisoihin osallistuville suomalaisluistelijoille.

– Ehkä vaan muistutan siitä, että nauttii siitä kokemuksesta. On kuitenkin ainutlaatuista, että omalle uralle sattuu kotikisat ja vielä MM-kisat. He ovat niin kokeneita ja hyviä urheilijoita, että pystyvät keskittymään siihen omaan suoritukseen.

Korpi sanoo, että taitoluistelussa yleisön kannustus on kantava voima kohti parempaa suoritusta.

Kisojen kummina Korpi osallistuu edustustilaisuuksiin ja esiintyy kilpauransa myös päättäneen taitoluistelija Laura Lepistön kanssa jäällä avajaisissa. Lisäksi Korpi toimii Yle Urheilun taitoluistelulähetysten asiantuntijana.

Taitoluistelun MM-kilpailuihin odotetaan noin 65 000 katsojaa ja 200 urheilijaa. Tapahtumalla on arviolta 300 miljoonaa televisiokatsojaa ympäri maailman. Taitoluistelun MM-kilpailut luisteltiin viimeksi Suomessa vuonna 1999.