Tyksin päivystys on saanut valtavasti vaatelahjoituksia – vaatteet annetaan kotiutuville potilaille

Vaatteita tarvitaan, sillä monen päivystykseen tulevan vaatteet ovat vahingoittuneet, eikä potilas ehdi saada uusia vaatteita ennen kotiin lähtöä.

lahjoitukset
Vaatteita
Linus Hoffman / Yle

Turun diakoniakeskus on kerännyt kuukauden ajan vaatteita Tyksin päivystykselle. Kiinnostus on ollut suurta, ja kokonainen toimistohuone on täynnä vaatteita.

Idea tuli Tyksiltä, sillä päivystyksen potilaat tarvitsevat usein uusia vaatteita. Päivystykseen tuleva potilas on voinut joutua onnettomuuteen tai saada sairaskohtauksen, ja hänen ainoat vaatteensa voivat olla likaisia, märkiä, repeytyneitä tai ne on voitu joutua leikkaamaan pois hänen päältään.

Potilaan odotetaan lähtevän pois päivystyksestä heti, kun hän on saanut apua. Kukaan ei välttämättä ehdi tuoda hänelle uusia vaatteita kotoa, joten hän voi saada lahjoitusvaatteet sairaalasta ylleen.

Seuraava keräys aikaisintaan syksyllä

Eniten Tyksin päivystyksessä tarvitaan helposti päälle puettavia vaatteita, kuten verryttely- ja college-housuja. Vaatteita kerätään viimeistä päivää tänään tiistaina.

– Sen jälkeen vaatteita on niin paljon, että seuraava keräys on ajankohtainen aikaisintaan syksyllä. Meidän täytyy myös ehtiä lajitella vaatteet, kertoo diakoniasihteeri Sari Niemelä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä.

Myös vaatteiden lajitteluun diakoniakeskus tarvitsee apua vapaaehtoisilta.

Vaatteita voi viedä keräykseen vielä tänään tiistaina 28.3. kello 9–15 Diakoniakeskukseen osoitteeseen Puutarhakatu 22.