Tammikuisen suurpalon seuraus: Huntsmanin Porin tehdas täyteen vauhtiin vasta ensi vuoden lopussa

Tuotanto on käynnistynyt Porin pigmenttitehtaalla tulipalon jäljiltä. Tänä vuonna tehot jäävät yhtiön johdon mukaan vielä alle puoleen.

teollisuus
Huntsmanin pigmenttitehtaan portii Meri-Porissa
Katja Halinen / Yle

Huntsmanin Porin tehtaalla on jo pystytty valmistamaan pieni määrä tuotteita. Tilat kärsivät tammikuussa pahasti tulipalossa ja tehtaan ovet olivat kiinni. Yhtiön pörssitiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan tuotanto on käynnistynyt, mutta täyteen vauhtiin päästään vasta ensi vuoden lopulla.

Tämän vuoden toisen neljänneksen tavoitteena on saada kapasiteetista käyttöön 20 prosenttia. Odotusten mukaan vuotta myöhemmin käytössä olisi 40 prosenttia ja tehdas pyörisi täydellä kapasiteetilla vuoden 2018 lopussa.

Porin tehtaan kapasiteetti on 130 000 tonnia.

Alkuvuoden tappio odotettua pienempi

Pörssitiedotteen mukaan suurpalon aiheuttamat tappiot jäivät alkuvuoden aikana odotettua pienemmiksi muun muassa siksi, että tulipalossa säästyneitä tuotantoeriä on saatu myytyä. Tehdas valmistaa titaanidioksidia, jota käytetään lisäaineena muun muassa maaleissa, papereissa ja muoveissa.

Suurpalo riehui Meri-Porissa sijaitsevassa pigmenttitehtaassa tammikuun lopussa. Vakuutusyhtiö on korvannut vahinkoja toistaiseksi 50 miljoonalla eurolla. Summa sisältää muun muassa korjauskuluista ja tuotannon menetyksestä maksettuja korvauksia sekä seisokin ajalta maksettuja palkkoja.