1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

NEVE tilittää sähkön, energian ja veden myynnistä Rovaniemen kaupungille 2,5 miljoonaa euroa

Napapiirin vesi ja Rovaniemen energia yhdistyivät kesällä 2015. Viime vuosi oli konsernille ensimmäinen kokonainen tilivuosi.

Rovaniemi
Nosturi on nostanut uuden piipun paikoilleen
Suosiolan voimalaan asennettiin savukaasupesuri vuonna 2013. Sen avulla polttoaineesta on saatu parempi hyötysuhde.Sauli Antikainen / Yle

Napapiirin Energia ja Vesi Oy NEVE teki viime vuodelta hyvän ja budjetoitua suuremman tuloksen. Vesi- ja energiayhtiöt yhdistettiin samaan konserniin toissa vuonna ja vuosi 2016 oli NEVE-konsernin ensimmäinen kokonainen tilivuosi.

Yhtiön vt. toimitusjohtaja Krsitian Gullsten kehuu henkilöstöään hyvästä vuodesta.

– Energian ja vesihuollon toimintaprosesseja konsernin sisällä saatiin hiottua hyvin yhteen. Sisäinen uudelleenorganisoituminen oli haaste, jossa onnistuttiin yhdessä henkilöstön kanssa hyvin. Tämä onnistuminen myötävaikutti hyvän tuloksen syntymiseen, hän sanoo yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö kertoo tuloksestaan tarkemmin keskiviikkona. Alustavien tietojen mukaan konsernin liikevaihto oli 73,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 14,7 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos oli 6,5 miljoonaa euroa ja konserni tuloutti omistajalleen, Rovaniemen kaupungille, osinkoina 2,5 miljoonaa euroa.

Liki 500 uutta sähköasiakasta

Konsernin mukaan viime vuoden hyvä tulos auttaa varautumaan tuleviin investointeihin. Vuonna 2016 investointeja tehtiin 15,4 miljoonan euron edestä.

Säästöjä konserni sai muun muassa tuotannon parantuneen polttoainehyötysuhteen kautta. Esimerkkinä Suosiolan voimalaitoksen savukaasupesuria käytettiin noin 20 prosenttia edellisvuotta enemmän.

NEVE:llä on 2845 kaukolämpöasiakasta. Vettä se toimittaa 15 243 asiakastalouteen. Kaukolämpöön liittyi viime vuonna 58 uutta asiakasta ja vesiverkostoon 205 uutta asiakasta. Sähköasiakkaita oli 25 756, joista uusia 493.

Lue seuraavaksi