1. yle.fi
  2. Uutiset

Päivät täyttyvät harjoituksista ja jännittämisestä – Saija Saarnisto kisaa livenä

Kokkolalaisnainen ylittää itsensä joka esiintymisessä.

The Voice of Finland
Saija Saarnisto laulutreeneissä.
Kalle Niskala / Yle

Kokkolalainen Saija Saarnisto (25v.) elää jännittäviä hetkiä. Televisiossa pyörivä musiikkiohjelma The Voice of Finland (siirryt toiseen palveluun) on edennyt toiseen livelähetykseensä ja kokkolalaisnainen on yksi illan esiintyjistä.

Kappalevalinta on tarkoin varjeltu salaisuus. Esityskieleksi on varmistunut suomi.

– Se esitys jännittää kyllä, sillä yleensä haluan laulaa englanniksi, naurahtaa Saija.

Hän tunnustautuu muutoinkin kovaksi jännittäjäksi. Omista esityksistä ei enää jälkeenpäin ole mitään muistikuvaa, mutta halu laulaa voittaa jännityksen.

– Ohjeita, kannustusta ja vinkkejä olen saanut omalta ohjaajalta Lasselta (Redrama), mutta jännittäähän se esiintyminen ihan kamalasti silti. Erilaisia hengitystekniikoita olen harjoitellut, ettei jännitys kuuluisi läpi. Ja yllättävän vähän se sisällä tuntuva jännitys ulospäin näkyy, hän hämmästelee omaa esitystään jälkeenpäin katsoessaan.

Viikko täyttyy harjoituksista

Puvustajan kanssa on esiintymisvaatteet valittu, meikki ja kampauskin suunniteltu. Silti vielä riittää tekemistä. Perjantaina Turusta lähetettävän livelähetyksen alusviikko täyttyy harjoituksista.

– Pitää harjoitella, harjoitella ja harjoitella. No, ei kuitenkaan liikaa, ettei mene ihan yli. Turussakin kerkeää vielä harjoitella ennen esitystä, Saarnisto summaa.

Kokkolalaisnainen on herättänyt ihastusta äänellään. Hän on kerännytkin aika lailla kannattajia. Itse hän ei kuitenkaan vielä ihan fanijoukoista puhu.

– Ei ehkä mitään fanijoukkoja ole minulle kertynyt, mutta tsemppareita kyllä löytyy ihan täältä Kokkolastakin. Tuntuu mukavalta, että aika monet ovat kertoneet pitävänsä laulamisestani.

Lähitulevaisuuden haaveena Saija Saarnistolla on päästä levyttämään musiikkia.

– Levyttäminen olisi ihan mahtavaa, Jännittämisen takia livekeikkoja hiukan mietin. Levylle olisi ihana saada tehdä balladeja ja ehkä joku hiukkasen räväyttävämpikin veto, hän haaveilee.

Saija Saarnisto laulutreeneissä.
Saija Saarnisto ja laulunopettaja Kirsi Koivisto.Kalle Niskala / Yle
Lue seuraavaksi