Enzo Ferrarin ruumis yritettiin ryöstää – 34 ihmistä pidätetty

Tarkoitus oli ilmeisesti vaatia Ferrarin autotehdassuvulta lunnaita, poliisi uskoo.

Enzo Ferrari
Postimerkkiarkki, jossa on Enzo Ferrarin kuva, nimi ja vuosiluvut 1898-1988 sekä neljä postimerkkiä. Postimerkeissä on Ferrari-autoja eri vuosikymmeniltä. Arkin alaosassa on Ferrari-auton yläosa sekä italiankielinen teksti Milanossa 23.10-1.11.1998 pidetystä Filatian maailmannäyttelystä.
Italian posti julkaisi vuonna 1998 neljän postimerkin sarjan Enzo Ferrarin kunniaksi.Ansa / EPA

Italian poliisi sanoo paljastaneensa rikollisjoukkion suunnitelman ryöstää Ferrarin autotehtaan perustajan Enzo Ferrarin ruumis.

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa Sardiniassa, että ryöstöaie paljastui huume- ja asekauppaa koskevan tutkinnan yhteydessä.

Poliisi on pidättänyt 34 ihmistä ratsioissa Sardiniassa, Lombardiassa, Venetsiassa, Emiliassa ja Toscanassa, kertoo muun muassa Corriere della Sera -lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Kopla oli ryöstösuunnitelmassaan ilmeisesti jo pitkällä. Poliisi uskoo, että tarkoitus oli vaatia lunnaita Ferrarin ruumiista.

Myös kilpa-autoilijana tunnettu Enzo Ferrari kuoli 90-vuotiaana vuonna 1988. Hänet on haudattu perhehautaan San Cataldon hautausmaalle Modenassa. Läheisessä Maranellon kaupungissa sijaitsee Ferrarin autotehdas.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset