Keminmaa jatkaa talouden tasapainottamista – tilinpäätös jäi tappiolle

Viime vuonna ainakin kunnan henkilöstö ja Liedakkalan koululaiset osallistuivat Keminmaan kunnan säästötalkoisiin. Kunnan tilinpäätöksen perusteella suunta on jo ylöspäin, vaikka nokka painui vielä pinnan alle.

Keminmaa
Lassilan koulun remontti purkua
Keminmaan yksi viime vuoden suurimmista hankkeista oli Lassilan koulun peruskorjaus.Minna Aula / Yle

Keminmaassa ollaan tyytyväisiä kunnan viime vuoden tilinpäätökseen. Tulos on tappiolla 100 000 euroa, mutta 1,7 miljoonaa euroa ennakoitua parempi.

Kunnanhallituksen mukaan talouden tasapainotus on tuottanut tulosta, sillä toimintamenot alittuivat viime vuonna noin 1,9 miljoonaa euroa ja henkilöstömenot 1,5 miljoonaa euroa etukäteen arvioidusta.

Vuosikate oli 3,2 miljoonaa euroa ja sillä pystyttiin kattamaan sekä suunnitelman mukaiset poistot että osa Keminmaan Palvelukylän toiminnan lopettamisesta aiheutuneesta 1,5 miljoonan euron tappiosta.

Henkilöstöstä nipistettiin miljoonan säästöt

Keminmaassa kunnan toimintamenoja on karsittu nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Keskeisiä muutoksia olivat Liedakkalan koulun lakkauttaminen ja henkilöstön vähentäminen.

Yhteistoimintaneuvottelujen myötä kunta sai aikaan noin 1,1 miljoonan euron säästöt. Ne toteutettiin pääsääntöisesti hyödyntämällä luontaista poistumaa ja vähentämällä määräaikaista henkilökuntaa.

Kunta kasvatti myös investointejaan merkittävästi edellisvuodesta. Investointeihin käytettiin 3,6 miljoonaa euroa, joka on 2,7 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2015.

Suurimpia hankkeita olivat muun muassa Lassilan koulun peruskorjaus ja Rajakankaan asemakaavoituksen aloittaminen.