Osa yläkoulusta käyttökiellossa Ylivieskassa – home-epäily johtaa mielenilmaukseen

Mielenilmauksen järjestää nuorisovaltuusto, joka haluaa kiinnittää päättäjien huomion koululaisten ja henkilökunnan terveyteen.

sisäilma
Jokirannan koulu Ylivieskassa.
Marjatta Harju / Yle

Terveysvalvonta teki päätöksen Jokirannan koulun (siirryt toiseen palveluun) käyttökiellosta tällä viikolla. Nyt 70-luvulla rakennetun päärakennuksen kolme luokkaa sekä käytävätiloja on pois käytöstä. Rakennusyritys tutkii kosteusvaurioita.

Nuorisovaltuusto järjestää tilanteen takia mielenilmauksen tiistaina 4.4. ja luovuttaa kaupungin päättäjille adressin sisäilmahuolesta kello 9.

Osa oppilaista on oirehtinut koulussa koko lukuvuoden: he ovat kärsineet silmä-, iho- ja hengitysoireista. Myös osa opettajista on saanut sisäilmaoireita.

Jokirannan koulun päärakennuksessa katto on vuotanut maaliskuun puolessa välissä. Kiinteistöpäällikön mukaan kattovuodot on korjattu. Kuudensadan oppilaan koulussa on tehty sisäilmatutkimuksia - tuloksia saadaan pääsiäisenä.

Koulu kostuu kolmesta rakennuksesta. Pihalla on lisäksi parakkiluokkia, sillä kaupungin ainoa yläkoulu on kärsinyt jo pitkään tilapulasta.

Luokkien sulkemisen takia osa tunneista on siirretty parakeihin, lukiorakennukseen ja yläkoulun muihin luokkiin.

Lue myös Keskipohjanmaa+-artikkeli: Jokirannan koulun vuotavalle katolle ensiapukorjaus tänään 20.3.2017 (siirryt toiseen palveluun)