Koiran pururullasta löytyneen naulan alkuperä jää mysteeriksi

Best Friendin Bones-pururullan sisältä löytynyt rautanaula on mitä ilmeisimmin ollut ikävä yksittäistapaus.

Pururullasta löytynyt rautanaula on pituudeltaan noin viisi senttimetriä ja paksuudeltaan neljä millimetriä. Kuva: Markku Leskinen

Kerroimme keskiviikkona 22. maaliskuuta, että rovaniemeläisen Lassi-collien pururullasta oli löytynyt viisi senttimetriä pitkä, ruosteinen naula.

Sekä koiran hoitajaa että maahantuojaa hämmästytti, miten naula oli päätynyt rullan sisään ja läpäissyt sen jälkeen vielä tuotantolinjan kaksi metallinpaljastinta.

Bones-pururullien maahantuoja Best Friend Group Oy veti kyseisen tuotantoerän myynnistä saman päivän aikana, tarkasti varastossa olevat pururullat ja vaati rullien valmistajalta selvitystä asiasta.

Kiinalaisvalmistajan tutkimukset ovat nyt valmistuneet.

Valmistaja ei ole pystynyt varmistamaan, miten naula joutui rullan sisään. Se pitää todennäköisenä, että naula on irronnut lavalta tuotteen kuivatusprosessin päätteeksi, kertoo Best Friend Group Oy:n toimitusjohtaja Caspar Berntzen.

Lassi-koira selvisi tapauksesta säikähdyksellä. Kuva: Markku Leskinen

Vielä suurempi mysteeri on se, miten metallinpaljastimet eivät huomanneet naulaa tämän jälkeen.

– Siihen ei ole saatu vastausta. Metallinpaljastimet on tarkistettu ja niitä on kokeiltu pienillä sekä isoilla metalliesineillä, mutta kaikki toimii normaalisti, sanoo Berntzen.

Myös takaisinvedetyt tuotteet on tutkittu metallinpaljastimella. Tarkastuksissa ei löytynyt muita vierasesineitä.

– Tämän perusteella uskallan sanoa, että näissä tuotteissa ei ole riskejä. Tämä oli valitettava yksittäistapaus, sanoo Berntzen.

Berntzen on tyytyväinen siihen, että valmistaja reagoi tilanteeseen nopeasti, mutta lupaa, että kyseistä tehdasta pidetään jatkossa silmällä erityisen tarkasti.

– Teemme säännöllisesti tehdaskäyntejä, joilla auditoimme valmistuksen laatua. Sattuneista syistä tämä tehdas pääsee nyt käyntilistan kärkipäähän.