1. yle.fi
  2. Uutiset

"Katso mun Storysta" – Facebook haastaa Snapchatin uudella visuaalisella sisällön jakotavalla

Yhtiö houkuttelee kaiken ikäisiä käyttäjiään jakamaan kuvallisia tarinoita.

sosiaalinen media
Facebook on avannut mobiilisovelluksensa käyttäjille.
Yle Uutisten yhteisömanageri Patricia Tiihonen testaa Facebook Storiesin ominaisuuksia. Koehenkilönä toimii Yle Helsingin juontaja Paavo Häikiö.Kalevi Rytkölä / Yle

Sosiaalisen median yhtiö Facebook on avannut mobiilisovelluksensa käyttäjille uuden ominaisuuden. Facebook Cameran avulla käyttäjät voivat liittää kuviinsa ja videoihinsa erilaisia visuaalisia erikoistehosteita.

Tehosteiden avulla kuviin ja videoihin voi muun muassa piirtää kuvioita tai lisätä tekstiä, emoji-kuvakkeita ja erilaisia suodattimia, jotka muuttavat kuvan visuaalista ilmettä.

Käyttäjät voivat jakaa tätä sisältöä käyttäen Stories eli Tarinat -ominaisuutta, joka näkyy Facebook-sovelluksessa uutisvirran yläpuolella. Storiesien kautta jaetut kuva- ja videopäivitykset katoavat Facebookin palvelusta vuorokauden kuluttua.

Stories on käytännössä kopio nuorison suosimasta Snapchat -mobiilisovelluksesta. Tarina eli My Story on monen Snapchatin käyttäjän arkipäivää.

Facebookissa käyttäjillä on valmiiksi oma fanipiirinsä, eli ystävät. Käyttäjien ei siis tarvitse alkaa rakentaa uutta seuraajakuntaa tarinoilleen.

Aiemmin Facebook on avannut vastaavanlaisen toiminnon omistamissaan palveluissa Instagramissa, WhatsAppissa ja Messengerissä.

Teknologiasivusto Techcrunchin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Facebook haluaa houkutella Storiesien käyttäjiksi monen ikäisiä ihmisiä, eikä pelkästään Snapchatia käyttäviä teini-ikäisiä.

Techcrunch arvioi, että uudistuksen myötä Facebook julisti sodan kilpailijalleen Snapchatille.

Lue seuraavaksi