Poliisi paljasti salatussa Tor-verkossa toimineen laajan huumekaupan

Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisi ovat tehneet useita kiinniottoja salatussa verkossa käydystä laajasta huumekaupasta.

huumeet
Takavarikoitua amfetamiinia
Amfetamiinia. Kuva ei liity tapaukseen.KRP

Lounais-Suomen poliisilaitos ja keskusrikospoliisi ovat paljastaneet laajan huumekauppaverkoston, joka toimi salatussa Tor-verkossa.

Poliisi on ottanut viime viikolla kiinni 16 henkilöä, joista yhdeksän epäillään olevan Tor-verkossa nimimerkin suojassa huumeita myyviä kauppiaita. Pidätyksiä tehtiin Porissa ja Turussa. Epäillyt jäivät kiinni salaisen tiedonhankinnan ja salaisten pakkokeinojen avulla.

Poliisi on tehnyt myös 15 kotietsintää ja takavarikoinut noin 300 grammaa amfetamiinia ja 50 ekstaasitablettia. Lisäksi poliisi takavarikoi jonkin verran kannabista, MDMA:ta, LSD:tä ja huumausaineiksi luokiteltuja lääkeaineita. Samalla paljastettiin yksi kannabiskasvattamo.

Poliisin tuttuja

Poliisin mukaan epäillyt olivat suurelta osin virkavallalle entuudestaan tuttuja. Joukossa oli myös pari ensikertalaista. Yhtä epäiltyä tutkitaan törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisin mukaan huumausaineiden käyttäjät ja myyjät ovat siirtyneet aiempaa useammin toimimaan salatuissa verkoissa. Poliisi kertoo, että kauppaa käydään hämmästyttävän avoimesti mutta anonyymisti.