1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveys

Tässäkö tuleva hittipasta – nopean proteiinipastan keittoaika vain 10-15 sekuntia

Anna-Maija Rauramaa, 20, voitti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun järjestämän ruokainnovaatiokilpailun kehittämällä supernopean pastan. Arviointiraati kiinnitti huomiota erityisesti tuotteen valmistuksen nopeuteen.

terveys
Aino-Maija Rauramaa
Anna-Maija Rauramaan kehittämän pastan keittoaika on 10-15 sekuntia.Darcmedia/Manu Eloaho

Aalto yliopiston tekniikan tieteen kandidaatti Anna-Maija Rauramaa kehitti ruokainnovaatiokilpailuun pastan, jonka keittoaika on vain 10-15 sekuntia.

– Valmis tuotehan se ei vielä missään nimessä ole. Jos sen haluaisi joku päivä saada kaupan hyllylle, niin nythän se työ vasta alkaa, että siitä tulisi kilpailukykyinen ja hyvä tuote. Se idea on nyt kuitenkin olemassa ja jos sitä lähtee kokeilemaan ja työstämään, niin ihan varmasti se voisi olla hittituote joku päivä, toteaa Anna-Maija Rauramaa.

En kuitenkaan kerro enempää, muuten kerron mitä siinä on

Anna-Maija Rauramaa

Sen verran varovainen Anna-Maija innovaationsa kanssa kuitenkin on, ettei paljasta millaisesta tuotteesta tarkemmin on kyse.

– Harrastan itse urheilua paljon, ja urheilijat syövät paljon proteiinia ja usein juuri pastaa. Olin yksi ilta menossa nukkumaan, ja sain ahaa-elämyksen ja aloin jumppaamaan sitä. En kuitenkaan kerro enempää, muuten kerron mitä siinä on, naurahtaa ennen tekniselle alalle siirtymistä kokiksi opiskellut Anna-Maija Rauramaa.

– Se valmistetaan kotimaisista raaka-aineista, eikä siinä ei ole perinteistä durumvehnää. Se on tuorepasta, mikä osaltaan nopeuttaa sitä keittoaikaa.

Se on tuorepasta, mikä osaltaan nopeuttaa sitä keittoaikaa

Anna-Maija Rauramaa

Kaikkiaan innovaatiokilpailuun lähetettiin 87 kilpailutyötä kolmessa eri sarjassa. Anna-Maija voitti omalla proteiinipastallaan elintarvike- ja raaka-aine sarjan. Arviointiraati kiinnitti huomiota erityisesti tuotteen valmistuksen nopeuteen.

– Tuote on sellainen, että se sopii tämän hetken trendeihin. Se on nopea, erittäin proteiinipitoinen, laktoositon, guteeniton ja valmistuu erittäin nopeasti, toteaa palkintoraadin puheenjohtaja Taina Harmoinen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

– Me vähän sitä epäiltiin, mutta maistettiin kahteen kertaan sitä ja se on hyvä.

Korjattu 30.3.2017 kello 5.35: Anna-Maija Rauramaan etunimi, kolmannessa kappaleessa luki aiemmin virheellisesti Anna-Kaisa.

Lue seuraavaksi