Viisi poliittista nuorisojärjestöä vaatii porilaisnuorille ilmaista ehkäisyä

Mukana aloitteessa ovat demarien, keskustan, kokoomuksen, vasemmistoliiton ja vihreiden nuorisojärjestöt.

Pori
Ehkäisyneuvolasta voi myös hakea ilmaisen kondomin suoraan korista.
Ehkäisyneuvolasta voi hakea ilmaisen kondomin suoraan korista.Pertt Pitkonen / Yle

Porissa viiden puolueen nuorisojärjestöt vaativat maksutonta ehkäisyä – kondomeja, kierukoita ja hormonaalista ehkäisyä – alle 25-vuotiaille porilaisnuorille.

Mukana aloitteessa ovat demarien, keskustan, kokoomuksen, vasemmistoliiton ja vihreiden nuorisojärjestöt. Porin valtuustossa edustettuna olevista puolueista perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien nuorisojärjestöt eivät ole ehdotuksen takana.

Ehkäisy tuo säästöjä

Ehdotusta perustellaan sillä, että käyttäjilleen ilmainen ehkäisy vähentäisi abortteja ja sukupuolitauteja Porissa, mistä syntyisi kaupungille säästöjä.

Rauman kaupunki on saanut vuosittain 100 000 euron säästöt aborttien vähentymisellä. Rauma se tarjoaa alle 20-vuotiaille ilmaisen ehkäisyn.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on jo vuosien ajan (siirryt toiseen palveluun)kannustanut kuntia tarjoamaan nuorille ilmaista ehkäisyä, mutta kunnat ovat suhtautuneet ajatukseen nihkeästi.

Maksuttoman ehkäisyn on todettu lisäävän ehkäisyn käyttöä eli vastuullista seksikäyttäytymistä. THL kuitenkin korostaa, että ilmaisen ehkäisyn lisäksi nuorille on tarjottava myös laadukasta ehkäisyineuvontaa ja seksuaalikasvatusta.