Soini kehui hallitusta ja kritisoi "herrapuhetta" Puoluepäivä-puheessaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini painotti puheessaan kuntapäättäjien roolia ihmisten arjessa.

kuntavaalit
Uutisvideot: Timo Soinin Puoluepäivä-puhe
Uutisvideot: Timo Soinin Puoluepäivä-puhe

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini nosti Puoluepäivä-puheessa esille kuntien roolin verotuksessa, kaavoituksessa ja koulutuksessa. Ennen kunta-aiheisiin siirtymistä Soini ehti nopeasti myös kritisoida EU:ta, ottaa esille Brexitin ja kehua nykyhallitusta orastavasta talouskasvusta.

Kuntavaaliteemoista ensimmäisenä Soini tarttui verotukseen.

– Me haluamme, että verot asetetaan maksukyvyn mukaan ja veroäyri on sellainen, joka ruokkii työtä ja yrittämistä, jotta duunareilla on töitä, jotta yrittäjillä on tontteja, jotta meillä on työtä ja tulevaisuutta, Soini julisti 16 vuoden valtuustokokemuksella.

Kaavoituksen kannalta Soini pitää tärkeänä, että valmistelussa on mukana ihmisiä kyliltä ja lähiöistä, joihin suunnitelmat kohdistuvat. Esimerkiksi Soini nosti kotilähiönsä Iivisniemen, jossa espoolaiset torppasivat Rullavuoren virkistysalueen rakennussuunniltelmat.

Koulutuksen saralla Soini varoitteli kuulijoita kouluverkkouudistuksesta, joka ulkoministeriksi nousseen Soinin mukaan on "herrapuhetta".

– Se on hienompi sana sille, että mitkä koulut lakkautetaan.

Soini muistutti puheessaan, että kuntien valtuustoissa syntyvät päätökset ja ratkaisut, jotka vaikuttavat kuntalaisten arkeen.