Ivanka Trump ottaa paikan vastaan isänsä neuvonantajana Valkoisessa talossa – työskentelee palkatta

Tehtävään sovelletaan samoja sääntöjä, jotka koskevat muitakin liittovaltion työntekijöitä, Ivanka Trump sanoi.

Ivanka Trump
Ivanka Trump
Ivanka Trump saa oman työhuoneen Valkoisesta talosta.Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tytär Ivanka Trump on liittymässä isänsä hallintoon virallisena työntekijänä. Hän ottaa vastaan paikan palkattomana virkamiehenä ja isänsä neuvonantajana Valkoisessa talossa.

Presidentti Trump on aiemmin ilmoittanut, että hänen tyttärensä saa oman työhuoneen Valkoisessa talossa ja hänestä tehdään turvallisuusselvitys, mutta ettei tytär liity virallisesti hallintoon. Kyseinen päätös nostatti asiantuntijoiden kritiikin.

– Olen kuullut huolet ja neuvot. Haluan vapaaehtoisesti noudattaa kaikkia etiikan sääntöjä. Toimin kuitenkin palkattomana työntekijänä Valkoisen talon toimistossa. Tehtävääni sovelletaan kaikkia samoja sääntöjä kuin muihin liittovaltion työntekijöihin, Ivanka Trump sanoi.

Trump asianajaja Jamie S. Gorelick sanoi, että tilinpäätöstietojen saamiseen vaaditaan liittovaltion työntekijöiden status ja häntä sitovat etiikan säännöt. Gorelickin mukaan Ivanka Trumpin päätös ”johtui hänen sitoutuneisuudestaan noudattaa liittovaltion eettisiä normeja ja hänen avoimuudestaan vastakkaisille näkökulmille”.

Valkoinen talon lausunnon mukaan hallinto on "tyytyväinen siihen, että Ivanka Trump on päättänyt ottaa tämän askeleen ennennäkemättömänä ensimmäisenä tyttärenä ja presidentin tukena”.

Ensimmäisenä asiasta kertoi The New York Times -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Lähde: AP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus