Karihaaran koulun väistötiloista ei päätöstä – Kemissä lykätään kouluratkaisuja

koulut
Karihaaran koulu.
Antti Ullakko / Yle

Päätös Kemin Karihaaran koulun kohtalosta venyy myöhemmälle kevääseen. Koulutuslautakunta jätti kokouksessaan keskiviikkona pöydälle esityksen väistötiloista ja niihin siirtyvistä vuosiluokista.

Sen sijaan lautakunta selvittää vielä voisiko koululle hankkia tilaelementtejä ja mihin hintaan. Karihaaran toisessa koulurakennuksessa on havaittu kostausongelmia, joiden vuoksi opettajien ja henkilökunnan oleskelua tiloissa on rajoitettu alkuvuodesta lähtien.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että rakennuksessa ei järjestetä kaikkia oppitunteja vaan opetusta on siirretty päärakennukseen. Tarkoituksena on, että osa luokista siirrettäisiin väistötiloihin ensi syksynä.

Väistötiloiksi on pyöritelty eri vaihtoehtoja

Karihaaran koulu on esittänyt, että viidennen ja kuudennen luokan oppilaat siirrettäisiin lukion tiloihin ja yksi aloittava 7. luokka menisi Syväkankaan koululle.

Koulutoimen johto on puolestaan selvittänyt myös Kemin Teollisuuskylän tiloja oppilaita varten. Esillä ovat olleet myös kulttuurikeskuksen luokkatilat, joita mietittiin jo Takajärven koulun väistöä suunniteltaessa.

Peurasaaren päiväkoti väistötiloihin

Peurasaaren päiväkodin lapset ja henkilökunta pääsevät kuitenkin väistötiloihin ensi syksystä alkaen. Koulutuslautakunta päätti, että päiväkoti-ikäisille vuokrataan tyhjillään oleva Tervaröllin päiväkoti.

Tervaröllin päiväkoti on ollut tyhjillään kahden vuoden ajan. Muutto tapahtuu sen jälkeen, kun terveystarkastaja on antanut lausuntonsa tiloista ja piha-alueesta. Käytännössä tiloihin tehdään myös pintaremonttia ennen muuttoa.

Peurasaaren päiväkoti suljetaan sisäilmaongelmien ja kosteusvaurioiden takia. Työterveyslääkäri on suositellut, että tiloissa työskenneltäisiin enintään puoli vuotta.