Kupliiko uusi koti kosteudesta? Taisteleeko taloyhtiösi rakennusliikkeen kanssa? Kerro meille!

Helsinkiläisen, uuden betonitalon kosteusongelmat ovat nostaneet jälleen kerran rakentamisen laadun keskusteluun. Oletko itse paininut vastaavien pulmien kanssa? Kerro meille tarinasi!

kosteusvauriot
Jätkäsaaressa sijaitsee Hekan omistama pitsitalo, jonka yläkerrosten asunnoissa on havaittu kosteusongelmia.
Hekan Länsisatamankatu 23 -kerrostalon asunnon seiniin ilmestyi viime syksynä kosteusvaurioita. Kuva on ylimmän kerroksen asunnon olohuoneen nurkasta.Jouni Immonen / Yle

Uudehkojen asuinrakennusten kosteusongelmat ovat puhuttaneet sen jälkeen, kun Yle uutisoi Helsingin Jätkäsaaren Pitsitalon ongelmista. Toimitukseen on tullut vinkkejä muistakin samanlaisista tapauksista useista eri kohteista.

Kärsiikö sinun asuintalosi kosteusvaurioista tai käykö taloyhtiösi taistelua rakennuttajan kanssa ongelmien korjaamisesta? Onko talon sijainnilla ollut kenties vaikutusta kosteusongelmien syntymiseen?

Tai oletko ollut rakentamassa ongelmataloja? Kerro meille kokemuksistasi.

Mikään taho ei kootusti pidä tilastoa uudiskohteiden kosteusvaurioista, mutta Pitsitalon ongelmat eivät ole aivan poikkeuksellisia. Helsingin rakennusvalvontavirasto arvioi, että heidän tietoonsa tulee vain pieni osa tapauksista.

Yle uutiset pyrkii kartoittamaan, kuinka laajasta ongelmasta pääkaupunkiseudulla on kyse ja missä ongelmatalot sijaitsevat. Käyttämme vastauksia nimettömästi lähipäivinä julkaistavassa nettijutussa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.