Posti alkaa tarjota kotihoidon palveluja Kuopiossa

Kuopion kaupungin ja Postin kotipalvelujen kokeiluun valittiin noin 30 asiakasta, joilla kotihoito käy useita kertoja päivässä. Posti hoitaa näistä käynneistä yhden.

Kuopio
Postinjakajan pyörä kerrostalon pihalla.
Toni Pitkänen / Yle

Posti ja Kuopion kaupunki aloittavat yhteistyön kotihoidossa. Vuoden loppuun asti kestävässä pilotissa kehitetään monitoimijamallia kotihoitoon. Siihen valittiin noin 30 kotihoidon asiakasta, joilla kotihoito käy useita kertoja päivässä. Pilottialueina ovat Karttula, Maaninka, Nilsiä, Riistavesi ja Vehmersalmi.

Postin kotipalveluihin perehdytetty työntekijä huolehtii yhdestä käynnistä päivässä. Hän auttaa asiakasta sellaisissa tehtävissä, jotka eivät edellytä sosiaali- ja terveysalan koulutusta, kuten aterioinnissa, pukeutumisessa ja muissa arjen askareissa. Postin työntekijät tekevät yhteistyötä Kuopion kotihoidon kanssa, joka myös vastaa yhä asiakkaan kotihoidon kokonaisuudesta ja kaikista terveydenhoidollisista tehtävistä.

Kuopio on palkannut lisää omaa henkilöstöä kotihoidon kasvavan tarpeen vuoksi. Kokeilun tavoitteena on turvata palvelujen riittävyys, kun kotihoidon asiakkaiden määrä kasvaa.

– Tarvitsemme ratkaisuja, joiden avulla voimme turvata palvelut kotiin myös tulevaisuudessa. Harvaan asutuilla alueilla nämä haasteet ovat jo tätä päivää, Kuopion kaupungin kotihoidosta vastaava Kaija Kokkonen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Posti tarjoaa kotihoidon palveluja myös muualla Suomessa. Yhtiö on vastannut kotihoidon avustavista käynneistä vuoden 2016 alusta alkaen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten kumppanina.