1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Axl Smith

Axl Smithin salakatselujuttu etenee hovioikeuteen

Kihlakunnansyyttäjä jätti valituksensa käräjäoikeuden tuomiosta eilen.

Axl Smith
Axl Smith
Axl Smith Helsingin käräjäoikeudessa tammikuussa.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Salakatseluista tuomitun tv-juontaja Axl Smithin oikeusjuttu etenee hovioikeuteen. Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä jätti käräjäoikeudelle eilen keskiviikkona valituksen Helsingin käräjäoikeuden kuukausi sitten antamasta tuomiosta.

Valituksen määräpäivä on tänään torstaina. Tuomiosta on ilmaissut tyytymättömyytensä myös yksi salakatselun uhrina ollut nainen. Käräjäoikeudessa ei ollut kuitenkaan tietoa vielä tuntia ennen valituksen määräajan umpeutumista, onko nainen esittänyt valituksensa vai ei. Vastaajapuolen vastavalitusten määräpäivä on kahden viikon päästä 13. huhtikuuta.

Syyttäjä oli hakenut Smithille vähintäänkin yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdollista vankeutta ja lisäksi sataa päiväsakkoa. Käräjäoikeus lievensi tuomiota syyttäjän vaatimasta yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen. Smith ei saanut sakkotuomiota, mutta tuomittiin maksamaan uhreilleen 150 000 euroa korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Axl Smith oli kuvannut seksiaktejaan 29 naisen kanssa, jotka olivat kamerasta tietämättömiä.

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä on arvostellut tuomion lievennysperusteita luonnehtien niitä oudoiksi. Käräjäoikeus alensi tuomiota muun muassa Smithin osakseen saaman negatiivisen julkisuuden vuoksi.

Lue seuraavaksi