1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi etsii Rautatientorin telttapalosta epäiltynä tummiinpukeutunutta pyöräilijää

Turvapaikanhakijoiden teltta syttyi tuleen viime perjantaina. Sisällä oli kaksitoista ihmistä.

Helsinki
Kuva epäillystä.
Poliisi

Helsingin poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja Rautatientorin viimeviikkoisesta telttapalosta.

Rautatientorilla mieltään osoittavien turvapaikanhakijoiden teltta syttyi tuleen viikko sitten perjantaina. Poliisi on jo aiemmin kertonut tutkivansa telttapaloa tuhotyönä.

Nyt poliisi on julkaissut myös valvontakamerakuvaa (siirryt toiseen palveluun) epäillystä tekijästä.

Kuvissa näkyvä mies pyöräili Helsingin rautatieasemalle Itäistä Teatterikujaa pitkin perjantaiaamuna kello 4.27. Hän ajoi turvapaikanhakijoiden teltalle Jääpuiston takaa. Hänen epäillään sytyttäneen teltan sen takaosasta tuleen puoli viiden aikoihin. Tapahtumapaikalle jäi sininen kanisteri, jossa oli palavaa nestettä.

Epäilty tekijä poistui Rautatientorilta Läntistä Teatterikujaa pitkin Kaisaniemen puistoon kello 4.32. Hän jatkoi Kaisaniemen puiston läpi kohti rantaa.

Poliisin mukaan epäilty oli pukeutunut tummiin vaatteisiin. Hänellä oli päässään pipo, ja hänen kenkänsä olivat valkoiset tai niissä oli valkoista. Polkupyörä oli tumma ja malli lokasuojaton. Epäillyllä oli reppu selässään.

Vihjeitä tapahtumasta pyydetään soittamaan numeroon 0295475433 tai ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun). Teltassa oli palon aikaan kaksitoista ihmistä.

Mieltään osoittavien turvapaikanhakijoiden teltta yritettiin polttaa varhain perjantaiaamuna Helsingin Rautatientorilla.
Mieltään osoittavien turvapaikanhakijoiden teltta yritettiin polttaa varhain perjantaiaamuna Helsingin Rautatientorilla.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Lue seuraavaksi