Etelään ja länteen luvassa lunta – Meteorologi lohduttaa: Kevät tulee keikkuen

Perjantaista on luvassa pohjoisessa aurinkoinen päivä. Yöllä pakkasta voi olla reilusti, mutta päivällä lämpenee selvästi.

kevätsää
Autoja liikenteessä.
Derrick Frilund / Yle

Etelä- ja länsiosassa maata kannattaa perjantaiaamuna varautua lumisiin ajokeleihin. Ylen meteorologin Anne Borgströmin mukaan sadealue lähestyy lännestä, ja aamuun mennessä etelään ja länteen on tiedossa kahdesta viiteen senttiä lunta. Paikoin voi tulla enemmänkin.

Päivällä lämpötila voi Borgströmin mukaan kohota parhaimmillaan lännessä seitsemään asteeseen. Etelässäkin lämpöasteita on muutamia.

– Lumet sulavat kyllä päivän aikana, sanoo Borgström.

Tuleva sää
Yle

Pohjoisessa sen sijaan on perjantaina aurinkoista. Vuorokausivaihtelu lämpötilassa voi olla pohjoisessa parisenkymmentä astetta. Yöllä pakkasta voi olla yli 20 astetta ja päivällä voidaan päästä paikoin lähelle nollaa astetta.

– Tulevat päivät ovat todella vaihtelevia, mutta kevät tulee keikkuen, sanoo Borgström.

Lauantaina Suomeen saapuu uusi sadealue. Etelässä sateet tulevat vetenä, mutta maan keski- ja itäosassa lumena. Lunta voi tulla yli viisi senttiä.

Pohjoisessa on lauantaina päivällä muutama aste pakkasta ja etelä- ja keskiosassa maata ollaan asteen pari nollan yläpuolella.

Siinä missä lauantaista on luvassa sateinen ja harmaa, saattaa sunnuntaina lämpötila nousta yli kymmeneen asteeseen etelässä ja pohjoisessa ollaan päivällä pikkupakkasessa.

Lumitilanne

– Kireimmät pakkaset ovat pohjoisessa hellittämässä. Lunta on pohjoisessa vielä puolisen metriä, sanoo Borgström.