Risikko: Neuvolat myös valinnanvapauden piiriin – asia vielä hallituksen neuvottelupöydällä

Lännen median mukaan keskusta vastustaa ajatusta ulottaa valinnanvapaus neuvolapalveluihin.

sote-uudistus
Leluja ja mittanauha neuvolan pöydällä.
Petri Lassheikki / Yle

Neuvoloiden tulisi sisäministeri Paula Risikon (kok.) mielestä olla valinnanvapauden piirissä osana sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistusta. Risikko sano tänään eduskunnassa, että hallituspuolueet käyvät aiheesta keskustelua.

Valinnanvapauden ulottaminen neuvoloihin tarkoittaisi, että yksityiset toimijat voisivat kilpailla julkisen sektorin kanssa niiden tuottamisesta.

– Se on osa peruspalvelua. Aika erikoista olisi jos lääkäritoiminnat ja neuvolapalvelut olisivat eri paikassa, koska neuvoloissa tarvitaan lääkäreitä, Risikko perusteli.

Peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) ei kertonut keskustan kantaa neuvoloiden tulemisesta valinnanvapauden piiriin. Hänen mukaansa asiantuntijoidenkin piirissä on sekä neuvoloiden valinnanvapautta puoltavia että sitä vastaan olevia kantoja.

– Keskustan kanta selviää, kun hallituksen esitys tämänkin asian osalta on käsitelty. Meillä on omat näkemyksemme, ja tuomme ne neuvottelupöydässä esiin, Rehula pyöritteli toimittajille.

Lännen media kertoi torstaina (siirryt toiseen palveluun), että keskusta vastustaa valinnanvapauden ulottamista neuvolapalveluihin.