Vauvojen korkokenkiä myyvä verkkokauppa suututtaa kuluttajia – "seksualisoi vauvoja"

Pee Wee Pumpsin verkkosivujen mukaan pikkuprinsessoista tulee juhlien kaunottaria kenkiensä avulla.

lastenvaatteet
Kuvakaappaus peeweepumps.com -nettisivuilta.
Kuvakaappaus peeweepumps.com -nettisivuilta. peeweepumps.com

Amerikkalainen vauvojen korkokenkiä kauppaava tuotemerkki Pee Wee Pumps ärsyttää sosiaalisen median käyttäjiä. Arvostelijoiden mielestä kengät muun muassa seksualisoivat vauvoja.

Yritys myy verkkokaupassaan 0–6 kuukauden ikäisille tyttövauvoille tarkoitettuja korkokenkiä, joita on saatavissa eri värisinä ja erilaisilla kuvioilla koristeltuina. Kengille on annettu nimiä kuten "Diva", "Glamorous" ja "Wild Child".

Pee Wee Pumpsin verkkosivujen mukaan vauvan jalkaan muotoutuvissa pehmeissä kengissä on taittuva korko. Yrityksen mukaan kengät ovat kuin "äidin lempikorkkarit, mutta minikoossa".

Yritys on julkaissut Facebook-sivullaan mainoksia, joissa vauvat poseeraavat erilaisissa asuissa ja korkokengissä. Mainokset ovat jakaneet voimakkaasti mielipiteitä.

Kovaa arvostelua mainoskuville

Arvostelijat muun muassa kommentoivat, että kuvat ovat sopimattomia, kammottavia ja verrattavissa lasten hyväksikäyttöön.

– Joo, on tosi söpöä ja hauskaa seksualisoida vauvasi ennen kuin hän osaa edes kävellä, Tarien kommentoi.

– Totta helvetissä, tarjotaan tyydytystä pedofiileille, Pamela kirjoittaa.

Toiset käyttäjät puolestaan pitävät korkokenkiä ihastuttavina ja kertovat haluavansa hankkia sellaiset joko omalle tai läheisensä vauvalle.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun), että aiemmin tässä kuussa britannialainen lasten vaatteiden sukupuolistereotyyppejä vastustava kansalaisjärjestö Let Clothes Be Clothes julkaisi kuvia Pee Wee Pumpsin tuotteista ja varoitti, että "nämä kuvat ovat shokeeraavia".