Suolahteen suunnitteilla ainutlaatuinen jäähalli

Jäähallista havitellaan kansainvälisesti mullistavaa: esimerkiksi jään tekemiseen liittyvää tekniikkaa ei ole vielä missään muualla käytössä.

Äänekoski
Kuvan etualalla kiekko. Taustalla miehiä pelaamassa kelkkajääkiekkoa.
Kuvituskuva.Kalle Mäkelä / Yle

Äänekosken teknisen johtajan Tommi Rautjärven mukaan suunnitteilla on jotain todella ainutlaatuista. Suolahteen suunnitellaan rakennettavaksi 3,2 miljoonaa euroa maksava jäähalli, jota Rautjärven mukaan voi luonnehtia kansainvälisestikin ainutlaatuiseksi.

– Esimerkiksi jään tekemiseen liittyvää teknologiaa ei ole vielä missään muualla maailmassa käytössä. Se olisi teknologialtaan suorastan mullistava ja matalaenergiahallina samalla erittäin ympäristöystävällinen. Tämmöistä hallia ei ole koskaan minnekään päin maailmaa aikaisemmin rakennettu.

Äänekosken kaupungin strategiatyöryhmä on näyttänyt vihreää valoa hankkeelle. Seuraavaksi on tarkoitus tarkentaa kustannusarviota ja viedä asia kaupunginhallituksen päätettäväksi.

– Jos tämä hanke saadaan maaliin, siitä voidaan olla erittäin ylpeitä.

Suolahden nykyinen jäähalli on tulossa käyttöikänsä päähän. Uuden hallin suunnitelmiin on otettu mallia Mäntästä, johon valmistui viime keväänä erittäin energiatehokas jäähalli (siirryt toiseen palveluun).

Äänekosken kaupungilla on muitakin laajoja suunnitelmia liikunta- ja vapaa-aikapalvelujen kehittämiseen. Suolahden jäähallin lisäksi suunnitelmissa on rakentaa Äänekosken Kotakennään alueelle harrastamisen ja hyvinvoinnin superkeskus, johon tulisi muun muassa monitoimihalli.

– Päälajina olisi jalkapallo ja siihen ympärille muita liikuntamuotoja. Kokonaisuutena se olisi kyllä todella mittava ja se palvelisi suomalaista huippu-urheiluakin.