"Bisnestä jalat maassa, ajatukset pilvissä" – oululainen pelifirma tähtää Hollywood-diilillään suurille markkinoille

Mobiilipelifirma Koukoi Games aikoo jatkossa profiloitua laadukkaiden lisenssipelien kehittäjänä. Omaa luovuutta ei suinkaan olla unohtamassa, toimitusjohtaja vakuuttaa.

pelit
Koukoi Gamesin toimitusjohtaja Antti Kananen.
Koukoi Gamesin toimitusjohtaja Antti Kananen toteaa yrityksensä Hollywood-yhteistyön olevan yhtä hieno asia, kuin oululaisten startup-yritysten ja Piilaakson yhteistyökuviot ovat.Antti Kananen / Koukoi Games

Oulun Itä-Tuira, Los Angelesin Hollywood – siinäpä vasta paikat, joilla ei heti uskoisi olevan mitään linkkiä keskenään.

Nyt yhteys on kuitenkin syntynyt, sillä ensimmäisessä sijainnissa pajaansa pitävä, 15 hengen mobiilipelifirma Koukoi Games julkisti 30.3. torstaina uutisen yhteistyöstään elokuvajätti 20th Century Foxin ja sen peliliiketoimintayksikkö FoxNext Gamesin kanssa. (siirryt toiseen palveluun)

Koukoin tehtävä on selvä mutta sitäkin haastavampi: kehittäkää mobiilipeli, teemana tuleva animaatioelokuva Ferdinand.

Yrityksen toimitusjohtaja Antti Kananen ei epäile hetkeäkään, etteikö tehtävässä onnistuttaisi.

– Pystyimme osoittamaan FoxNext Gamesille, että meillä on kyky tehdä laatua. Toki työtä on vielä paljon tehtävänä, että voimme hyödyntää tämän kerran elämässä tulevan tilaisuuden mahdollisimman hyvin, hän pohtii ja jatkaa,

– Liiketoimintaa teemme jalat maassa, mutta ajatuksemme ovat pilvissä niistä mahdollisuuksista, joita tämä yhteistyö mahdollistaa tulevaisuuteen.

Luovuutta mukaan

Pienten pelistudioiden tavaramerkkinä on totuttu pitämään luovuutta. Miten käy Koukoin persoonan, kun se hyppää mukaan elokuva- ja pelijättien pitkälle brändättyyn kelkkaan?

– Luovuus tulee näkymään edelleen esimerkiksi pelimekaniikassa. Meille on annettu aika vapaat kädet kokeilla ja innovoida uutta. Kun meillä on nyt iso studioyhteistyökumppani ja taustalla rahoittajia mukana, on meidän mahdollista kokeilla asioita myös rajojen ulkopuolelta, Kananen kiittelee.

Oululaiset startup-yritykset tekevät yhteistyötä Amerikan Piilaaksoon. Tässä on yhtä hienosta yhteistyökuviosta kyse.

Antti Kananen

Rohkeus on valttia, etenkin kun katse kääntyy tulevaisuuteen. Kananen kertoo, että Koukoi aikoo rynniä lisenssipelimarkkinoille jäädäkseen.

– Olemme jatkossakin yhteydessä suuriin elokuvayhtiöihin ja tv-kanaviin. Meillä on käynnissä useita neuvotteluja ja on todennäköistä, että julkistuksille tulee jatkoa, Kananen paljastaa.

Kaikki hyötyvät

Kananen uskoo, että Koukoin avaus elokuvajättien suuntaan hyödyttää pitkässä juoksussa koko oululaista pelikehitysyhteisöä. Hän vertaa viriävää yhteistyötä toiseen mieltä ylentävään yhteydenpitoon.

Crashing Season, Koukoi Games
Koukoi Games tunnetaan palkitusta Crashing Season -mobiilipelistään, joka julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2016.Koukoi Games

– Oululaiset startup-yritykset tekevät yhteistyötä Amerikan Piilaaksoon. Tässä on yhtä hienosta yhteistyökuviosta kyse. Ei tarvita kuin muutama yritys, jotka pääsevät tietyn muurin läpi, niin se tulee varmasti edesauttamaan suomalaista pelialaa, Kananen povaa.