Kasvu Open Karnevaalille leveämmät hartiat – Jyväskylän Messut Oy toiseksi tekijäksi

Kasvu Open Karnevaalista halutaan kasvattaa Suomen paras kasvuyritysten verkostoitumistapahtuma. Kasvu Open Oy ja Jyväskylän Messut Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen Karnevaalin järjestämisestä Jyväskylän Paviljongissa.

talous
Kasvu Open 2016 huipentui lupaavimpien kasvajien valintaan Startup- ja Start again -sarjoissa.
Kasvu Open 2016 huipentui lupaavimpien kasvajien valintaan Startup- ja Start again -sarjoissa.Jesse Kämäräinen

Kolmivuotinen sopimus kattaa vuodet 2017-2019 ja sisältää lisäksi optiot vuosille 2020-2021. Tapahtuman järjestelyt ovat parhaillaan käynnissä.

Kasvu Open on Suomen suurin pienten ja keskisuurten yritysten kasvun sparrausohjelma. Se huipentuu vuosittain lokakuussa Kasvu Open Karnevaaliin.

Saamme betonoitua Kasvu Openin Jyväskylään.

Uljas Valkeinen

– Tänä vuonna Kasvu Open kasvaa suuremmaksi kuin koskaan aikaisemmin. Messu-yhteistyöllä tapahtuman hartiat levenevät, riskit pienenevät ja saamme betonoitua Kasvu Openin Jyväskylään. Kumppanuudella voimme kehittää tapahtumasta Suomen parhaan kasvuyritysten verkostotapahtuman, kiteyttää Kasvu Open Oy:n toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

Hybriditapahtuma

Kaksipäiväinen verkostotapahtuma yhdistää Suomen lupaavimmat kasvuyritykset ja vuosien varrella tuhansiin ihmisiin karttuneen kasvuyritysverkoston.

Kasvu Open on monipuolinen yhdistelmä messuja, seminaaria, työtä, huvia, iltajuhlaa ja kasvuyrityskilpailua. Tilaisuudessa valitaan kasvunäkymiltään lupaavimmat yritykset Start Again- ja Startup –sarjoissa sekä jaetaan Suomen Kasvupalkinto – nyt kolmannen kerran.

Tapahtuman sisällä on messua, seminaaria ja iltajuhlaa.

Vesa Pohjonen

Tänä vuonna on tavoitteena antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 27 Kasvupolulla.

Kasvu Open vastaa ohjelmaan kuuluvasta sparrausprosessista ja valtakunnallisesta finaalista. Jyväskylän Messut tuottaa Karnevaalin yhteistyössä Kasvu Openin kanssa.

– Tämä on vahvasti yritys- ja verkostoitumistapahtuma, mutta tapahtuman sisällä on messua, seminaaria, iltajuhlaa eli sitä kaikkea mikä on Messujen vahvuusalueella, linjaa myyntijohtaja Vesa Pohjonen Jyväskylän Messuilta.

Uljas Valkeinen Kasvu Openista ja Vesa Pohjonen Jyväskylän Messuilta uskovat yhteistyön voimaan.
Uljas Valkeinen Kasvu Openista ja Vesa Pohjonen Jyväskylän Messuilta uskovat yhteistyön voimaan.Arvo Vuorela / Yle

Konseptiin pieniä muutoksia

Kasvu Open Karnevaali järjestetään aikaisempien vuosien tapaan kaksipäiväisenä 25.- 26. lokakuuta. Konseptia uudistetaan niin, että ensimmäinen päivä on ensisijaisesti yritysten ja kumppaneiden sparrauspäivä. Siihen osallistuvat kauden yritysten parhaimmisto eli 100 finalistia. Toinen päivä on avoin isolle yleisölle ja jatkuu myöhään yöhön iltajuhlan muodossa.

– Ajankohta sopii loistavasti meidän mottoon: kasvua – ei kaamosta, sanoo Vesa Pohjonen.

Viime vuonna Kasvu Open Karnevaali kokosi ennätysmäärän osanottajia – 1 800 kävijää. Tämän vuoden tavoite on koota yhteen 2 500-3 000 yritäjää. Uudella yhteistyöllä on mahdollista kasvaa jopa 6 000 kävijän tapahtumaksi

– Ensisijaisena tavoitteena ei ole kasvattaa kävijämäärää, vaan taata onnistunut ja inspiroiva verkostoitumistapahtuma, korostaa Uljas Valkeinen.

Seitsemän vuoden aikana Kasvu Open on auttanut 1 200 yritystä kasvun polulle ja vuosittaiseen valtakunnalliseen finaaliin on edennyt 320 yritystä.

– Mylläystä ja yritysten sparrausta on tehty yhteensä 16 000 tuntia eli 30 maksutonta henkilötyövuotta.

Keski-Suomi saa tänäkin vuonna oman Kasvupolun (siirryt toiseen palveluun). Yritykset voivat hakea mukaan 13. huhtikuuta saakka.

Viime vuonna Kasvu Open karnevaalissa kävi 900 henkilöä. Nyt Paviljonkiin kokoontuu 1.800 vierasta.
Kasvu Open