1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kassien pistotarkastuksia Koskikeskuksessa – poliisit puoluejohtajien turvana Tampereella

Korkean tason poliitikkojen suojelu tuo virkapukuiset poliisit kauppakeskuksen oville Ylen ja Aamulehden puheenjohtajatentin ajaksi.

Kuva: Mari Siltanen / Yle

Tampereen Koskikeskuksessa järjestettävä yleisölle avoin puolueiden puheenjohtajatentti saa turvakseen joukon virkapukuisia poliiseja. Ylen ja Aamulehden tenttiin osallistuvat kärkipoliitikot: pääministeri Juha Sipilän lisäksi paikalla ovat ulkoministeri Timo Soini, valtiovarainministeri Petteri Orpo sekä viiden muun suuren eduskuntapuolueen puheenjohtajat. 

Puheenjohtajatentin takia Koskikeskuksen ovilla tehdään tänään satunnaisesti turvatarkastuksia, kertoo komisario Ismo Nykopp Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

– Koskikeskuksessa on tänään korkean tason poliittinen keskustelu, johon osallistuu maamme ylintä poliittista johtoa. Silloin on kyse erityistä suojelua edellyttävästä yleisötilaisuudesta, jolloin turvatarkastukset tehdään pistoluonteisesti sisään tuleville ja lavan läheisyydessä oleville henkilöille

Tarkastukset tekee virka-asuinen poliisi.

– Paikka on haastava, koska ihmisiä on paljon ja he kulkevat sisään ja ulos, mutta tiedossamme ei ole mitään erityistä turvallisuusuhkaa.

Kello 11 alkavaan puheenjohtajatenttiin odotetaan väkeä tungokseen saakka.