90-luvun komisario Beckinä tunnettu ruotsalaisnäyttelijä Gösta Ekman on kuollut

Suosittu ruotsalaisnäyttelijä työskenteli viime vuosina teatterissa.

näyttelijät
Gösta Ekman
Gösta EkmanMattias Edwall

Suosittu ruotsalainen näyttelijä Gösta Ekman on kuollut 77 vuoden iässä, Ruotsin (siirryt toiseen palveluun) mediassa (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan.

Tukholman Kuninkaallinen draamateatteri Dramaten ilmoitti, että näyttelijä kuoli viime yönä oltuaan jo jonkin aikaa sairaana. Viime vuosina Ekman oli työskennellyt ohjaajana teatterissa.

– Gösta Ekmanilla on ollut valtava merkitys ruotsalaiselle teatterille, elokuvalle ja kulttuurille, ja on raskasta ottaa vastaan tieto hänen kuolemastaan, teatterinjohtaja Eirik Stubø kirjoitti lehdistltiedotteessaan, jota muun muassa Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) siteeraa.

Näyttelijäperheeseen syntynyt Ekman oli mukana ruotsalaisessa elokuvamaailmassa jo 1950-luvun puolivälistä, jolloin hän toimi isänsä Hasse Ekmanin ohjaaja-apulaisena.

Laajan yleisön tietoisuuteen Ekman nousi esiintyessään 60-luvun alussa Hasse Alfredssonin ja Tage Danielsonin revyissä, ja hänen tunnettiin Ruotsissa erityisesti suosituista Jönssonligan-komedioista, joissa hän esitti rikollisjengin johtajaa Charles-Ingvar "Sickan" Jönssonia.

90-luvulla hän esitti Maj Sjöwallin ja Per Wahlöön rikosromaaneihin perustuvassa televisioelokuvien sarjassa komisario Martin Beckiä.

Ekman myös ohjasi sekä elokuvia että teatteria. Hänen ensimmäinen elokuvaohjauksena oli Kissanviiksiä ja herneitä (Morrhår & ärtor) vuonna 1986.

STT - Yle