Venäjän ulkoministeriö julkaisi virallisen aprillipilan – "Jos tarvitsette vaalihäirintää, painakaa 3"

Venäjän ulkoministeriö pilailee Facebook- ja Twitter-sivuillaan Venäjään kohdistuvista vaalihäirintä- ja hakkerointisyytöksistä.

aprillipäivä (juhlapäivät)
Venäjän ulkoministeriö Moskovassa.
Venäjän ulkoministeriö Moskovassa.Artyom Korotayev / AOP

Venäjän ulkoministeriö on osallistunut apriilipäivän viettoon. Ministeriö julkaisi Facebook- ja Twitter -sivuillaan (siirryt toiseen palveluun) audionauhoituksena uuden automaattisen puhelinvaihteen viestin Venäjän lähetystöille.

– Hyvää päivää! Olette soittanut Venäjän lähetystöön. Tilataksenne puhelun venäläiseltä diplomaatilta poliittiselle vastustajallenne, painakaa 1. Käyttääksenne Venäjän hakkereiden palveluksia, painakaa 2. Pyytääksenne vaalihäirintää painakaa 3 ja odottakaa seuraavaa vaalikampanjaa. Ottakaa huomioon, että palveluiden kehittämisen vuoksi kaikki puhelut nauhoitetaan, nauhoitteella sanotaan venäjäksi ja englanniksi.

Ministeriön edustaja vahvisti uutistoimisto AP:lle, että kyseessä on virallinen vitsi.

Venäjän johto on kiistänyt sekaantumisen Yhdysvaltain viimevuotiseen presidentinvaalikampanjaan.

Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut ovat syyttäneet Venäjän tiedustelupalvelujen hakkeroineen demokraattipuolueen sähköposteja ja vuotaneen tietoja julkisuuteen demokraattien Hillary Clintonin vaalikampanjan edistämiseksi republikaanien Donald Trumpin eduksi.

Epäilyt Venäjä-kytköksistä ovat ravistelleet Trumpin hallintoa.

Lähteet: AP