Lontoon hyökkäyksen takia pidätetyt on vapautettu – poliisilla ei todisteita ääriryhmä-kytköksestä

Poliisin mukaan Khalid Masood oli kopioinut Isisin suosittamaa hyökkäystapaa.

Ulkomaat
Kuvassa etualalla seisoo kaksi poliisia perinteisissä Lontoon poliisin "bobbyjen" päähineissä yllään mustat liivit, lyhythihaiset valkoiset kauluspaidat. Taustalla heidän välissään näkyy kaksi metalliaidan luona seisovaa poliisi, joilla on päässään koppalakit. Toisella poliisilla on kädessään jonkinlainen konepistooli tai rynnäkkökivääri.
Poliisit vartioivat parlamenttitalon edustalla Lontoossa marraskuun lopulla.Andy Rein / EPA

Britannian poliisi on vapauttanut ilman syytteitä kaikki 12 henkilöä, jotka pidätettiin viimeviikkoisen Westminsterin hyökkäyksen jälkiselvittelyissä.

Poliisi oli jo aiemmin vapauttanut 11 pidätetyistä, ja lauantaina poliisi päästi vapaaksi Birminghamissa pidätetyn 30-vuotiaan miehen, jota oli epäilty terrori-iskujen suunnittelusta.

Parlamenttirakennuksen edustalla tehdyssä iskussa keskiviikkona 22. maaliskuuta kuoli hyökkääjä mukaan lukien viisi ihmistä.

Britanniassa syntynyt 52-vuorias Khalid Masood ajoi autolla Westminsterin sillan jalkakäytävälle tappaen kolme ihmistä ja puukotti sen jälkeen poliisin parlamenttirakennuksen edustalla, ennen kuin poliisi ampui hänet.

Kaikkiaan hyökkäys kesti 82 sekuntia.

Poliisi sanoo, että Masood oli kopioinut ääriliike Isisin suosittamaa hyökkäystapaa, mutta tutkijat eivät kuitenkaan ole löytäneet mitään todisteita, jotka suoraan kytkisivät hyökkääjän koti- tai ulkomaisiin ääriryhmiin.

Poliisi jatkaa mahdollisten yhteyksien etsintää. Masoodin tiedetään lähettäneen viestin pikaviestipalvelu WhatsAppissa hetkeä ennen hyökkäystä.

Lähteet: Reuters, AP