1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kolumbia

Maanvyöry hautasi alleen kaupunginosia Kolumbiassa - ainakin 200 kuollut

Rankkasateet laukaisivat tuhoisia mutavyöryjä lounaisessa Kolumbiassa. Kuolonuhrien määrä saattaa edelleen nousta.

Kolumbia
Sotilas kantaa lippalakkipäistä vanhaa naista selässään lankkusillalla, joka ylittää virtaavan veden. Taustalla näkyy mutavyöryn tuhoamaa kaupunkia. Sillan vieressä seisoo kypäräpäinen mies haalareissa. Toisella puolella näkyy sotilaita ja asukkaita.
Kolumbian armeija auttoi asukkaiden evakuoinnissa mutavyöryn jälkeen Mocoan kaupungissa vuonna 2017.Kolumbian armeija / EPA

Kolumbiassa rankkasateiden aiheuttamat mutavyöryt ovat vaatineet ainakin 206 kuolonuhria lounaisessa Putumyon rajaprovinssissa. Punaisen Ristin mukaan parisen sataa ihmistä on loukkaantunut.

Uhrien määrä saattaa edelleen nousta, sillä 220 ihmistä on yhä kateissa, kertoo brittikanava BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Presidentti Juan Manuel Santos on julistanut tuhoalueelle hätätilan. Alueelle on lähetetty 1 100 sotilasta ja poliisia pelastustöihin.

Mutavyöryistä kärsineen Putumayon alueen kuvernööri Sorrel Aroca kuvaili tapahtunutta ennennäkemättömäksi tragediaksi. Kuvernöörin mukaan satoja perheitä ei ole vielä löydetty ja kokonaisia naapurustoja on kateissa.

Armeijan kuvat Mocoan kaupungista näyttävät, kuinka maanvyöry on vienyt mukanaan taloja, siltoja, puita ja ajoneuvoja sekä jättänyt jälkeensä mutaa ja katkenneita puunrunkoja.

Myöhään perjantaina syntyneet maanvyöryt johtuvat Mocoajoen ja sen sivujokien noususta, kertoo maan katastrofiriskien hallinnasta vastaava viranomainen.

Presidentti Juan Manuel Santos matkusti onnettomuuspaikalle valvoakseen pelastustöitä. Tuhoalue sijaitsee Amazonin sademetsäalueella.

Lähteet: STT, Yle, AFP

Lue seuraavaksi