Hyppää sisältöön

Halla-aho epäilee puoluehallituksen hylkäävän epätavallisen paljon jäsenhakemuksia

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan jäsenhakemuksista hylätään aina 7–9 prosenttia.

Riikka Slunga-Poutsalo ja Jussi Halla-Aho Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP, Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaisten jäsenet äänestävät puheenjohtaja Timo Soinin seuraajasta kesäkuun puoluekokokouksessa. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kiistää halla-aholaisten ryntäyksen puolueeseen.

– Ei näistä jäsenhakemuksissa kysellä, ketä kannatat puheenjohtajaksi. Se ei tule sieltä näkyville ollenkaan. Ainoa, mitä olemme nyt seuranneet, on ehdokkuus kuntavaaleissa. Vähän ollaan jäljessä edellisistä kuntavaaleista jäsenhakemusten määrässä. 

Europarlamanteerikko Jussi Halla-aho kiersi sunnuntaina vaalikenttiä.

– Olen saanut sellaisen käsityksen, että uusiin hakemuksiin on suhtauduttu nihkeästi, mutta en tiedä pitääkö tämä paikkaansa.  Mutta ei tähän varmaan sen suurempaa viisautta kuin puoluetoimistolta voi kuulla. 

Halla-ahon on epäilty masinoivan omia kannattajiaan puolueen jäseniksi. Hän toteaa, ettei "hänen takiaan kannata liittyä puolueeseen". Hän toivoo, että puolue valitsisi hänet, eikä tulisi "mitään junttapäätöstä".

– Hylkääviä päätöksiä on tullut melko paljon. Liittyykö tämä puheenjohtajakamppailuun, minulla ei ole tietoa, voin vaan harrastaa spekulointia. Niinkuin muutkin.

Perussuomalaisten puheenjohtajakamppailusta on tulossa kahden kisa. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho jakavat leiriä.

Etukäteen on esitetty veikkailuja, että Halla-ahon kannattajat ryntäävät puolueen jäseniksi, jotta pääsisivät  nostamaan suosikkinsa puolueen ykkösmieheksi.

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.)kuuluu Halla-ahon kannattajiin. 

– Kyllä minulta useat kymmenet ovat kysyneet, että pitäiskö liittyä puolueseen ja pääseekö silloin äänestämään puolueen puheenjohtajuudesta. En muista, että tälläistä olisi ollut koskaan ennen.

Eerola uskoo, että puheenjohtajan valintaan vaikuttaminen on yksi syy liittyä puolueeseen, mutta ei ainoa.

Jäsenhakemukset hyväksyy puoluehallitus. Hakemuksista hylätään joka kuukausi 7-9 prosenttia. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan yksi syy pakkeihin on häiriökäyttäytyminen.

Perussuomalaisten puheenjohtajasta pääsee äänestämään, mikäli jäsenmaksu on maksettu 28. huhtikuuta mennessä. Puoluekokous järjestetään Jyväskylässä 10.–11.kesäkuuta.

Otsikkoa korjattu: Puoluetoimiston tilalle on muutettu puoluehallitus

.
.