Expressen: Ruotsin turmabussin kuljettajan mukaan tiessä oli pahoja routavaurioita

Keski-Ruotsissa sunnuntaina tapahtuneessa onnettomuudessa menehtyi ainakin kolme ihmistä.

Linja-auto-onnettomuudet
Pelastusviranomaisia Svegin ja Fågelsjön välillä sattuneella onnettomuuspaikalla Ruotsissa 2. huhtikuuta.
Pelastusviranomaisia Svegin ja Fågelsjön välillä sattuneella onnettomuuspaikalla Ruotsissa 2. huhtikuuta. Nisse Schmidt / TT / Lehtikuva

Ruotsin sunnuntaina tapahtunut bussiturma saattoi ainakin osittain johtua huonokuntoisesta tiestä. Expressen (siirryt toiseen palveluun)-lehti kertoo, että onnettomuusbussin kuljettaja on kertonut tiessä olleen pahoja routavaurioita, jonka takia bussi suistui ulos tieltä.

Bergkvara Buss -yhtiö sanoo, että kuljettaja oli kokenut ja hän oli noudattanut kaikkia sääntöjä. Kuljettaja on noin 60-vuotias, kertoo Expressen.

Kuljettaja myös kertoo noudattaneensa säädettyjä työ- ja lepoaikoja, eikä autossa ollut ilmennyt mitään teknisiä ongelmia.

Bergkvara Buss -yhtiön mukaan kuljettaja oli kokenut ajaja.

Yhtiö ja kuljettaja ovat erittäin pahoillaan tapahtuneesta. Yhtiö esitti myös surunvalittelut uhrien läheisille.

Aftonbladet-lehdessä kerrotaan myös, että monet matkustavat nukkuivat bussissa ja siksi heidän turvavyönsä eivät olleet kiinni.

Kolme ihmistä kuoli sunnuntaiaamuna Keski-Ruotsissa, kun koululaisia hiihtomatkalla kuljettanut bussi kaatui Härjedalenissa Keski-Ruotsissa. Loukkaantuneita on 23, ja ainakin viidellä heistä on vakavia vammoja. Kaksi heistä on kriittisessä tilassa. Aftonbladetin mukaan loukkaantuneita on viety ainakin Östersundin, Moran ja Falunin sairaaloihin. Bussissa oli yhteensä 59 matkustajaa.

_Lähde: STT _