Pääomasijoitusyhtiö keräsi jättipotin suomalaisiin kasvuyrityksiin

Pääomasijoitusyhtiö Sentica Partnersin uuden rahaston arvo on 185 miljoonaa euroa.

pääomasijoitus

Pääomasijoitusyhtiö Sentica Partners on luonut uuden rahaston kotimaisten kasvuyritysten kehittämiseen. Rahaston arvo on 185 miljoonaa euroa ja se keskittyy kehittämään suomalaisia pk-yrityksiä, joiden liikevaihto pyörii 10 ja 100 miljoonan euron välillä.

Hieman yli puolet rahaston varoista tulee kotimaisilta sijoittajilta. Mukana ovat muun muassa eläkevakuutusyhtiöt Elo, Ilmarinen ja Etera.

Sentica Partners on kotimainen enemmistösijoituksiin keskittyvä pääomasijoitusyhtiö. Tällä hetkellä yhtiöllä on omistuksia muun muassa it-palveluita tarjoavassa Solteqissa ja autovuokrausyritys Secto Automotivessa. Sentican rahastoihin on sijoitettu yli 300 miljoonaa euroa.

– Työskentelemme usein aitojen haastajayritysten kanssa, joiden vahvuus kumpuaa niissä työskentelevistä ihmisistä ja heidän intohimostaan omaa työtään kohtaan. Meidän roolimme on tukea heitä työssään ja poistaa kasvun esteitä matkan varrelta. Jatkamme tätä työtä uuden rahastomme puitteissa, Sentican toimitusjohtaja Mika Uotila kertoo yhtiö tiedotteessa.

Aiemmin Sentica on omistanut merkittäviä osuuksia muun muassa terveydenhuoltoyhtiö Pihlajalinnasta, pizzaketju Kotipizzasta ja halpakauppaketju Puuilosta.

Nyt perustettu rahasto on Sentican neljäs buyout-rahasto.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus