1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ruokalistat

Mörköpötköt poistuivat ruokalistalta Lappeenrannassa – inhokkiruokaa ei jääty kaipaamaan

Legendaariset mörköpötköt eli jauhelihasta valmistetut puikulat ovat tänään historiaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijoiden ruokalistalla. Tilalle toivotaan esimerkiksi kasviszombiepullia.

Mörköpötköjä oli tarjolla kymmenen vuotta. Kuva: Mikko Savolainen/Yle

Aalefin ruokalassa Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla syötiin maanantaina viimeistä kertaa einesjauhelihasta valmistettuja pötköjä eli mörköpötköjä.

– On niitä haikeampiakin päiviä ollut, hymyilee opiskelija Iita Hinkkanen.

– Kyllähän ne ihan hyviä ovat, mutta ei monta kertaa viikossa syötynä ole enää hyvää. Ihan hyvä, että lähtee, jatkaa opiskelija Taru Mankkinen.

– Voi olla, että jo kymmenen vuoden päästä tulee näitä ikävä, naureskelee opiskelija Juho ja ehdottaa tilalle lihapullia. 

Mörköpötköjen poistamista ruokalistalta on vaadittu Aalefilta toistuvasti ja entistä vahvemmin äänenpainoin. Tillalle toivotaan erityisesti kasvisruokaa, jonka menekki on kasvussa.

Mörköpötköjä ei enää jatkossa saa Lappeenrannan Ylioppilastalon ruokalasta.
Mörköpötköä ei enää ole - Katso video yliopiston ruokalasta

– Päivitämme ruokalistaa kuuden viikon välein niin, että pari heikoiten myyvää ruokaa saattaa sieltä lähteä ja niiden tilalle otetaan uutta, esimerkiksi proteiinipitoisempia ruokia, sanoo Aalefin toimtiusjohtaja Mika Alitalo.

Aalef Oy on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan omistama yritys, jolla on useita ravintoloita Lappeenrannassa.

– Kyllä selkeä trendi on, että näistä eineksistä ollaan siirtymässä pois ja kasvisruokaa menee entistä enemmän, sanoo pääsihteeri Antti Ilmavirta.

Mörköpötköjen poistuminen ruokalistalta päättää vuosikymmenen pituisen perinteen.

– On tämä kova paikka, sillä näitä tarjottiin jo silloin kun olin fuksina täällä. Mutta jos tilalle saataisiin jotain yhtä raflaavaa, vaikka kasviszombiepullaa, niin olisi hyvä, huokailee opiskelija Jan Saariniemi.