Verkkokauppa kasvaa: Veken Kaluste laajensi logistiikkakeskusta Ranualla

Ranualainen Veken Kaluste vahvistaa asemaansa verkossa toimivana huonekalukauppana. Perheyritys avasi uuden logistiikkakeskuksen Ranualla maanantaina.

Ranua
Toimitusjohtaja Veijo Ranua, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja maakuntajohtaja Mika Riipi pitelemässä ja leikkaamassa avajaisnauhaa Veken Kalusteen logistiikkakeskuksella.
Toimitusjohtaja Veijo Ranuan (vas.) kumppaneina logistiikkakeskuksen laajennuosan avasivat valtiovarainministeri Petteri Orpo ja maakuntajohtaja Mika Riipi.Esko Puikko / Yle

Jo valtaosa, 75 prosenttia Veken Kalusteen liikevaihdosta syntyy verkkokaupasta ja loput Rovaniemen ja Ranuan myymälöistä. Yritys työllistää yhteensä parikymmentä henkilöä.

Eikä tuo logistiikkakeskus ole mikään pieni rakennus Ranuan teollisuusalueella. Uudisosa tuo ison helpotuksen tavaroiden varastointiin. Laajennuksen jälkeen varastotilaa on kaikkiaan noin 4000 neliötä ja myös hurjasti kuutioita. Hallissa on pituutta ja korkeutta. Tavaroita nostellaan ja siirrellään nykyaikaisella kurottajalla.

Veken Kalusteella on jo vuosien kokemus verkkokaupasta. Digimarkkinat vain kiivastuvat, sanoo toimitusjohtaja Veijo "Veke" Ranua.

– Me näemme tulevaisuudessa itsemme huomattavasti suurempana. Nyt on sellaiset ajatukset, ettei tämä varmaan viimeiseksi laajennukseksi jää.

Veken Kalusteen uuden logistiikkakeskuksen hyllyt tavaraa pullollaan. Hyllyjen edustalla toimitusjohtaja Veijo Ranua.
Yrittäjä ja toimitusjohtaja Veijo Ranua on perheensä kanssa kehittänyt Veken Kalusteesta nykyaikaisen huonekalukaupan. Verkkomyyntiä yrityksellä on ollut jo useita vuosia.Esko Puikko / Yle

Veijo Ranuan mukaan ajatus verkkokaupasta lähti perheen pojista.

– Onneksi pojat osasivat haistella jo silloin tulevaa. Me haluamme palvella verkkokauppa-asiakkaitamme nopeasti ja laadukkaasti. Heitä on ympäri Suomen. Hyvällä logistiikalla saamme muutamassa päivässä tavarat perille esimerkiksi Helsinkiin, Hankoon tai Inariin.

Ranualaiset seuraavat Veken Kalusteen avajaisia.
Paljon ranualaisia oli paikalla, kun Veken Kalusteen uutta logistiikkakeskusta avattiin kirkonkylällä.Kuva: Esko Puikko / Yle

Ministeri leikkasi nauhan

Suuri joukko ranualaisia todisti, kun valtiovarainministeri Petteri Orpo ja maakuntajohtaja Mika Riipi avasivat logistiikkakeskuksen yhdessä toimitusjohtajan kanssa. Reippaasti yli miljoona euroa maksanut laajennusosa vahvistaa Veken Kalusteen menestymistä huonekalumarkkinoilla ja nimenomaan verkkokaupassa.

– Se on tällä hetkellä meille kaikista tärkein liiketoiminta-alue, johon me panostetaan vahvasti. Onhan tämä Ranuan mittakaavassa todella iso investointi, toimitusjohtaja sanoo.

Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo pitää hyvänä Veken Kalusteen konseptia.

– Aivan erinomainen. Siinä pääosa liikevaihdosta tehdään Etelä-Suomesta verkkokaupan kautta, mutta yrityksen sijainti ja työpaikat ovat Ranualla. Näin sen merkitys suhteellisesti kasvaa.

Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo Veken Kalusteen uudessa logistiikkakeskuksessa. Kauempana taustalla avajaisia seuraavia ranualaisia ja hyllyttäin tavaraa.
Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo sanoo, että nettikauppa ja -palvelu ovat nykyaikaa jo monilla aloilla. Kuva: Esko Puikko / Yle

Salon mukaan yrityselämässä tulevaisuus on paljolti verkon puolella. Se pätee kaikkiaan aloihin.

– Tämmönen suunta on olemassa ja se perustuu toiminnan kehittämiseen. Kivijalkayritysten pitää omilla toimillaan vastata verkkokaupan haasteisiin, hän sanoo.

Verkkokaupassa tuotteita myydään valokuvien perusteella. Oma studio logistiikkakeskuksessa on Veken ylpeys. Automatiikka hoitaa homman.

Veken kalusteen uusi logistiikkakeskus, jonka edustalla on henkilöautoja.
Veken Kalusteen logistiikkakeskus Ranualla sai runsaasti lisää tilaa, kun laajennusosa otettiin käyttöön. Esko Puikko / Yle