Porilainen kristillinen yhdistys antaa Jalovaaran saarnata tuomiosta huolimatta

Elämän eliksiiri -yhdistyksen toiminnanjohtaja kertoo, että ehdollisen vankeustuomion saanut saarnaaja Pirkko Jalovaara saa pitää kaksi tilaisuutta keväällä, koska "emme halua lyödä lyötyä".

Pirkko Jalovaara
Pirkko Jalovaara
Pirkko Jalovaara sai tuomion maanantaina.Yle

Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara saa saarnata porilaisen kristillisen yhdistyksen tilaisuuksissa tänä keväänä hänelle langetetusta ehdollisesta vankeusrangaistuksesta huolimatta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jalovaaran kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen rahankeräyskirkoksesta. Oikeus katsoi, että Jalovaara oli toiminut vastoin rahankeräyslakia ja saanut taloudellista hyötyä 164 000 euroa.

Kaikkiaan rahankeräyslupien vastaisesti oli käytetty lähes 578 000 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen ja siitä voi valittaa.

Rukoilua Porissa

Pirkko Jalovaaralla on ollut sovittuna kaksi rukoustilaisuutta Elämän eliksiiri -yhdistyksen tapahtumiin, jotka järjestetään Porissa huhti- ja toukokuun lopussa. Muita tilaisuuksia Jalovaaran nettisivujen kalenteriin ei ole enää merkitty. Yhdistys ei aio tilaisuuksia perua.

– Olen ajatellut, että en lyö lyötyä. Olen aikanaan sopinut näistä kahdesta tilaisuudesta Jalovaaran kanssa, joten hän saa ne pitää. Sen jälkeen saarnatilaisuudet luultavasti loppuvat, Elämän eliksiiri -yhdistyksen toiminnanjohtaja Riitta Ahonen sanoo.

"Uskovaisia seurataan tarkasti"

Riitta Ahosen mukaan Jalovaaran saarnatilaisuudet ovat aiemmin tuoneet Elämän eliksiirin tiloihin paljon väkeä, mutta viime aikoina tilaisuuksissa ei ole ollut tungosta. Aiemmin Jalovaara keräsi tilaisuuksissa rahaa omalle yhdistykselleen, mutta viime aikoina kolehti on kannettu Elämän eliksiirille.

Olen ajatellut, että Jumala järjestää asiat.

Toiminnanjohtaja Riitta Ahonen

Toiminnanjohtaja kertoo, ettei osaa ajatella Jalovaaran tuovan Elämän eliksiiri -yhdistykselle kielteistä julkisuutta.

– Olen ajatellut, että Jumala järjestää asiat. Poliitikotkin tekevät kaikenlaista, mutta jatkavat silti. Uskovaisia seurataan aina tarkasti, ja nämä asiat nousevat esille, Ahonen sanoo.

Elämän eliksiiri toimii Porissa ja lähiseudulla. Yhdistyksen tunnetuin toimintamuoto on ruoka-avun jakaminen. Kaupasta yli jäänyttä ruokaa jaetaan Ahosen mukaan viikossa 5 000 kiloa.