Silminnäkijät venäläiselle tv-kanavalle: "Kirkas välähdys, ihmisten kasvot ja hiukset palaneet"

Nainen näki ohiajavasta metrojunasta vilahduksen maassa makaavasta miehestä ja reiän junavaunun seinässä.

Ulkomaat
Poliisi ohjaa jalankulkijoita Teknologisen instituutin metroaseman ulkopuolella.
Poliisi ohjaa jalankulkijoita Teknologisen instituutin metroaseman ulkopuolella.Anatoly Maltsev / EPA

Silminnäkijät kertovat Pietarin tapahtumista heti räjähdyksen jälkeen venäläismedialle. Kaikki mainitsevat tungoksen, jonka vallassa metro oli.

- Olin räjähdyksen aikana kolmannessa vaunussa. Ensin näkyi kirkas välähdys, sitten tuli pimeää. Ilmeisesti sähköt menivät. Tuli hiljaista, minulta meni kuulo. Sitten näin nuoria ihmisiä kasvot palaneina. Hiukset olivat kokonaan palaneet, paikalla ollut mies kertoo venäläiselle oppositiohenkiselle televisiokanava Doždille (siirryt toiseen palveluun).

Metron työntekijät kertovat juokseneensa pois paikalta, kun olivat kuulleet räjähdyksen ja asema täyttyi savuun. Yksi nuori nainen oli nähnyt ohiajavasta metrojunasta reiän junavaunun seinässä ja miehen makaamassa maassa.

"Maassa on veripisaroita"

Nuori nainen kertoo jääneensä pois Teknologisen instituutin metroasemalla, jossa räjähdys oli juuri tapahtunut.

– Kaikki on savussa. Nousen portaita pitkin ja joka paikassa on paljon ihmisiä. Näen ihmisiä makaamassa maassa ja tytön, joka on veressä. Joka paikassa on verta. Maassa on veripisaroita, yksi silminnäkijä kertoo järkyttyneenä Doždille.

Sanomalehti Delovoi Peterburg (siirryt toiseen palveluun)kertoo metrolla matkustaneesta miehestä, jota pyydettiin kantamaan pois loukkaantuneita ja kuolleita.

– Metron työntekijät tulivat minun ja toisen miehen luo ja pyysivät auttamaan kantamaan loukkaantuneita ja kuolleita. He sanoivat, että tarvitsevat vahvoja nuoria miehiä, silminnäkijä sanoo.

Tämän jälkeen metron kovaäänisistä kuulutettiin, että asemalta täytyy lähteä pois.

– Jotkut jäivät vaunuihin siinä toivossa, että junat jatkavat matkaa.

"Ihmiset rikkoivat ikkunalaseja pois päästäkseen"

Uutissivusto Meduzan haastattelema Andrei Šuršev matkusti Sennaja ploštšadin (siirryt toiseen palveluun) eli Heinätorin asemalta Teknologisen insituutin suuntaan metrolla, kun viereisessä vaunussa räjähti.

– En sanoisi, että räjähdys oli voimakas, mutta minulla oli kuulokkeet korvissa. Sen jälkeen satoi ikään kuin pölyä, kipinät lenteleivät ja haisi savulta. [---] Ihmiset rikkoivat laseja ja kiipesivät pois junasta. Jotkut rikkoivat ovien laseja, Šuršev sanoo.

– Jotkut olivat paniikissa, mutten sanoisi, että erityisen kovassa, hän kertoo.

Koska metro yhä toimi, Šuršev vaihtoi Teknologisella instituutilla metrolinjaa ja ajoi junalla pois asemalta.