Pietariin matkustaminen herätti Helsingissä monenlaisia tunteita: "Ei pelota, mutta vähän jännittää"

Yle Uutiset haastatteli Pietariin maanantaina aikovia junamatkustajia.

Pietari
Allegro -juna lähtee Kouvolan asemalta
Tommi Parkkinen / Yle

Helsingistä Pietariin junalla maanantaina lähteneet suhtautuivat sekalaisin miettein kaupunkiin matkustamiseen metrossa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen.

Espoolainen Einari Kanerva kertoi lähtevänsä Pietariin hieman varauksellisesti. Hän sanoo, ettei häntä pelota, mutta hieman jännittää.

– En käytä julkisia liikennevälineitä vaan meille on järjestetty kuljetus, sanoo Kanerva.

Pietarissa asuva Anna Grinval oli puolestaan surullinen maanantain tapahtumista. Hänen mukaansa oli huojentavaa tietää, että perhe kaupungissa oli kunnossa. Hän sanoo käyttävänsä Pietarissa toisinaan metroa, mutta ei aio käyttää sitä lähipäivinä.

Yhdysvalloista New Yorkista Suomessa matkalla ollut Miriam Lederman päätti perua Pietarin-matkan maananantain räjähdyksen vuoksi. Hän sanoo Yle Uutisten haastattelussa, että hän matkakumppaneineen muutti suunnitelmia viime hetkellä.

Hän oli kovasti odottanut kaupunkiin lähtöä ja sanoi harkitsevansa matkustamista uudelleen, kun Pietarin metrossa tapahtuneesta räjähdyksestä tulee lisätietoja.

– Näimme kuolleita ihmisiä, ja monet olivat kriittisessä tilassa. Päätimme muuttaa suunnitelmiamme, kunnes tiedämme että on turvallista ja tekijä on saatu kiinni ja mikä oli syy.