Pulaan joutunut suomalainen venekunta päässyt jatkamaan matkaa Etelä-Kiinan merellä – "He ovat kunnossa mutta väsyneitä"

Suomalaisperheen purjeveneessä on kaksi aikuista ja kaksi lasta. Vene ajelehti kovan tuulen mukana yli 100 kilometriä.

meripelastus
kartta
Alus purjehti lähellä Paracel-saaria joutuessaan tuuliajolle.Yle Uutisgrafiikka

Etelä-Kiinan merellä pulaan joutunut suomalaisalus ilmoitti varhain tiistaiaamuna, että merenkäynti on tyyntynyt niin, että purjehtiminen on taas mahdollista. Asiasta kertoo Turun meripelastuskeskus, joka on ollut yhteydessä suomalaisalukseen sen jälkeen, kun alus ilmoitti lauantaina olevansa vaikeuksissa.

Suomalaisperheen purjevene, jossa oli kaksi aikuista ja kaksi lasta, ajautui tuuliajolle Etelä-Kiinan merellä viikonloppuna. Vuorokauden aikana vene ehti ajelehtia kovan merenkäynnin vuoksi idästä länteen yli 100 kilometrin matkan. Evakuointipyyntöä venekunta ei kuitenkaan missään vaiheessa lähettänyt.

Turun meripelastuskeskuksen mukaan tiistaipäivän valjettua merenkäynti tyyntyi niin paljon, että venekunta pystyi nostamaan meriankkurin ja purjehtiminen oli taas mahdollista. Turun meripelastuskeskus toteaa tiedotteessaan, että henkilöt aluksella ovat kunnossa mutta väsyneitä.

Venekunnan päätettäväksi jää, yrittävätkö he purjehtia takaisin Hong Kongiin vai Filippiineille. Matkaa kertyy Hong Kongiin 400 kilometriä ja Filippiineille hiukan vähemmän.