Turun kaupunginhallitus hyväksyi kaupunkipyörät, kaatoi Kakolan näkötornin ja siirsi ravintolalauttaa

Turkuun saadaan 300 kaupunkipyörää kesällä 2018. Kaupunginhallitus linjasi myös, että Kakolanmäelle ei tule näkötornia eikä Apteekkimuseon eteen jokiravintolaa.

Turku
Uusien kaupunkipyörien rivistöt Helsingin Narinkkatorilla maanantaina 2.5.
Kaupunkipyörien rivistö Helsingin Narinkkatorilla.Kimmo Brandt / AOP

Turku ottaa käyttöön 300 kaupunkipyörää ensi vuoden toukokuussa. Kaupunginhallitus päätti kolmivuotisen pyöräkokeilun aloittamisesta (siirryt toiseen palveluun)maanantaina. Pyörille on tulossa kolmisenkymmentä asemaa satamasta Kupittaalle. Kokeilun hinta on yli 2,1 miljoonaa euroa. Kaupunginhallituksen hyväksymä erillistuki on 150 000 euroa vuodessa. Rahoitusta kertyy myös EU-tuesta, mainostuloista ja asiakasmaksuista.

Turun Kakolanmäen kaavamuutoksen valmistelua jatketaan ilman näkötornia. Hallitus hylkäsi näkötornivaihtoehdon äänestyksen jälkeen. (siirryt toiseen palveluun)Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta hyväksyi kuukausi sitten kaavaluonnosehdotuksen, jossa vankilan alueelle olisi voinut sijoittaa 45-metrisen näkötornin.

Kaupunginhallitus päätti myös, että Turun Aurajokeen ei tule kesäksi ravintolalauttaa Apteekkimuseon edustalle. (siirryt toiseen palveluun) Ravintoloitsija Sedu Koskisen 150-paikkaiselle Auralautalle etsitään joesta jokin toinen paikka. Samalla teetetään yleissuunnitelma Aurajokimiljöön jokilaiva- ja lauttakokonaisuudesta.