1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Jääkiekkomies, "rautakansleri" Kalervo Kummola palaa komeasti Tampereen politiikkaan

Kalervo Kummola keräsi 2038 ääntä, kolmanneksi eniten kokoomuslaisista.

kuntavaalit
Kalervo Kummola.
Kalervo Kummola.Yle

Kalervo Kummola tunnetaan jääkiekkovaikuttajana, mutta hänellä paljon kokemusta myös kokoomuslaisena poliittisena päättäjänä.

Kokenut kunnallisvaikuttaja ja yhden kauden kansanedustaja pyrki eläkeläisenä uudelleen valtuustoon ja onnistui pyrkimyksessään ns. heittämällä. Kummola sai 2038 ääntä. Oman puolueensa ehdokkaista Kummola sai ääniä kolmanneksi eniten, hänen edelleen kiilasivat vain Anna-Kaisa Ikonen (3649 ääntä) ja Sofia Vikman (2531 ääntä).

Rautakansleriksi kutsuttu Kummola täyttää tänä vuonna 72. Päättyvällä vaalikaudella hän ei ollut valtuuston jäsen, mutta vaikutti keskeisellä paikalla Tampereen kehitykseen liiketoimintajaoston puheenjohtajana. Kummola on myös Tampereen Kansi- ja keskusareena -hankkeen ohjausryhmässä.

Yhtenä monista luottamustoimistaan hän on ollut muun muassa perustamassa Tampereelle vanhuspalveluja tuottavaa Viola-kotiyhdistystä ja jatkaa sen johtokunnassa edelleen.

Kiekkomies Tampere-talossa

Tampereen kaupunginvaltuustoon Kummola tuli ensin vara- ja sitten varsinaiseksi jäseneksi 80-luvulla. Hän on vaikuttanut myös kaupunginhallituksen, Tampere-talon hallituksen ja Pirkanmaan maakuntavaltuuston jäsenenä.

Tampere-talon toimitusjohtajana hän oli vuosina 2004-2012.

Jääkiekkoliiton hallitukseen Kummola tuli jo 70-luvun puolivälissä ja on ollut keskeinen kiekkovaikuttaja kaukalon ulkopuolelta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajana hän oli 90-luvun lopulta vuoteen 2016 asti.

Lue seuraavaksi