Näin presidentti Niinistö kiertää kesällä Suomea – Ohjelmassa pesäpalloa ja Mannerheim-oopperaa

Tasavallan presidentti on tavattavissa kesä-heinäkuussa useilla eri paikkakunnilla.

presidentit
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.Timo Korhonen / AOP

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jatkaa kesällä maakuntamatkojaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Presidentti Niinistö vierailee kesäkuun alkupuolella Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Presidentti muun muassa osallistuu Mannerheim-oopperan ensi-iltaan Ilmajoen musiikkijuhlilla sekä yleisötilaisuuksiin Kokkolassa, Laihialla ja Seinäjoella.

Kesäkuun loppupuoliskolla Niinistö vierailee Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Ohjelmassa ovat osallistuminen Hossan kansallispuiston avajaisiin Suomussalmella sekä Joensuun Enossa järjestettävään Jukolan viestiin. Tasavallan presidentin rouva Jenni Haukio on Jukolan viestin suojelija. Presidentti on molemmissa tilaisuuksissa yleisön tavattavissa.

Heinäkuun alussa presidentti Niinistö suuntaa Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan. Aluksi hän osallistuu Mikkelissä kymmenettä kertaa järjestettävään Päämajasymposiumiin, joka on yhteiskunnallinen keskustelutilaisuus. Lisäksi Niinistö vierailee Juvalla ja osallistuu Imatralla pesäpallon Itä-Länsi-otteluun. Hän tapaa ihmisiä Mikkelissä sekä Lappeenrannassa.

Niinistö on jo alkuvuodesta vieraillut Lapissa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Pohjois-Savossa ja Päijät-Hämeessä. Vuoroaan odottavat Ahvenanmaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa, Satakunta, Uusimaa ja Varsinais-Suomi. Kiertueen päättää itsenäisyyspäiväviikolla presidentin vierailu Pohjois-Pohjanmaalle. Oulussa järjestetään presidenttiparin suojelema Suomi 100 -juhla, joka televisioidaan suorana lähetyksenä.