Pankin ensimmäinen naispäällikkö opetti miehet käyttämään tietokonetta – kokosi ympärilleen poikkeuksellisen johtoryhmän: Täynnä nuoria naisia

Enemmistö pankkialan johtotehtävistä on miesten käsissä. Länsi-Kymen Osuuspankin uusi johtoryhmä on harvinaisuus alalla.

naisjohtajat
OP Länsi-Kymi johtoryhmä koostuu naisista
Länsi-Kymen Osuuspankin johtoryhmän muodostavat myyntijohtaja Maiju Ylä-Outinen (ylärivissa vasemmalla), HR-johtaja Mette Mikkola, rahoitusjohtaja Moona Salo, hallintojohtaja Ina Lassas ja toimitusjohtaja Saila Rosas (alarivissä oikealla). OP Länsi-Kymi (kuvaaja:Beatrice Reinholm-Saarinen)

Saila Rosas tuli Länsi-Kymen Osuuspankin Elimäen konttoriin toimistopäälliköksi vuonna 1989. Hän oli ensimmäinen nainen, joka pääsi pankissa päällikköhommiin.

Lähes ensitöikseen hän halusi kirjoituskoneen tilalle tietokoneen.

– Perustelin sen työn tehokkuuden lisääntymisellä. Olin tottunut tietokoneeseen edellisessä työpaikassani.

Perustelut tehosivat. Tietokoneet hankittiin lopulta koko pankin johtoryhmälle ja Rosas opetti myös miesjohtajia käyttämään koneita.

Pari kuukautta sitten Rosas valittiin Länsi-Kymen Osuuspankin toimitusjohtajaksi. Hän on samalla pankin ensimmäinen naispuolinen ykkösjohtaja.

Periaatteeni on, että työ pitää tehdä niin hyvin, ettei tarvitse kysyä, kuka sen on tehnyt.

Saila Rosas

– Periaatteeni on, että työ pitää tehdä niin hyvin, ettei tarvitse kysyä, kuka sen on tehnyt.

OP-konserni työllistää yli 12 000 ihmistä. Vain noin joka neljäs johtaja on nainen, kun esimiehissä naisia on yli puolet.

Pätevät ja sitoutuneet johtajat saivat paikan

Uusi toimitusjohtaja valitsi myös Länsi-Kymen Osuuspankille uuden johtoryhmän, jossa kaikki johtajat ovat naisia ja oman pankin sisältä.

– Valitessani en ajatellut sukupuolta. Lähdin siitä, että haen päteviä, sitoutuneita ja motivoituneita ihmisiä, joilla on paljon tulevaisuuden potentiaalia, sanoo Saila Rosas.

Kokonaan naisista koostuva johtoryhmä on alalla harvinaisuus. Finanssialan Keskusliitto on kerännyt tuoretta tietoa alan henkilöstöstä (siirryt toiseen palveluun) ja sen mukaan finanssialalla naisten osuus johtotehtävissä on kasvanut 2000-luvulla, vaikka viime vuosina kasvu näyttää pysähtyneen.

Johtajista noin 40 prosenttia on tällä hetkellä naisia.

– Se on hyvä kuitenkin, että luvuissa on kehitystä. Ihmiset ovat rohkeita hakemaan ja valitsijat rohkeita valitsemaan pätevyyden eikä sukupuolen mukaan, sanoo Rosas tilastoista.

Muutos vaatii johtajalta paljon

Länsi-Kymen Osuuspankin uusi johtoryhmä on ollut kasassa vasta pari kuukautta.

– Pankki halutaan pitää itsenäisenä ja paikallisena. Pankkiala tuntuu nyt omalta alalta. Täällä on hyvät etenemis- ja koulutusmahdollisuudet, sanoo rahoitusjohtaja Moona Salo.

Toimitusjohtaja Rosas on työnsä ohessa kouluttautunut kauppatieteiden tohtoriksi.

– Haluan, että ihmiset kehittävät omaa työtään, itseään ja pankkia.

Rahoitusjohtajakin tunnustaa, että koulutuspaineita saattaa olla naisten harteilla.

– Varmaan pitää olla parempi koulutus kuin miehillä, jos haluaa samaan tehtävään kuin miehet, arvioi Salo.

Hyvä johtaja on valmis muutokseen. Naisjohtajien esimerkilläkin on merkitystä.

– Täytyy olla oman alansa osaaja ja ennakoida tulevaa, tiivistää toimitusjohtaja Saila Rosas.

– Hyvä johtaja on rohkea ja muutoshakuinen. Digitalisaatio luo isoa muutosta meidänkin alalla. Ihmiset käyttävät pankkipalveluita pääasiassa verkossa, mikä laskee konttoreiden käyttöastetta, sanoo rahoitusjohtaja Moona Salo.

Länsi-Kymen Osuuspankilla on yhteensä kuusi konttoria esimerkiksi Kouvolassa ja Loviisassa. Pankki työllistää runsaat 30 ihmistä.