SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly Tampereen valtuustoon huimalla äänimäärällä

Lauri Lyly sai Tampereella kolmanneksi eniten ääniä. Entinen SAK:n puheenjohtaja ilmoitti ennen vaaleja olevansa käytettävissä myös pormestariksi.

kuntavaalit
Lauri Lyly
Lauri LylyPetteri Paalasmaa / AOP

SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) nousee uutena Tampereen kaupunginvaltuustoon komealla äänisaaliilla. Ensimmäistä kertaa ehdolla ollut Lyly on 3571 äänellä Tampereen kolmanneksi eniten ääniä saanut ehdokas.

Ammattiyhdistysmies Lauri Lyly jäi eläkkeelle SAK:sta kesällä 2016. Hän sanoi tuolloin Yle Tampereen haastattelussa, että aikoo olla aktiivinen vast’edeskin, mutta keskusteluja politiikkaan lähtemisestä ei silloin käyty.

Politiikka kutsui sittenkin

Pian haastattelun jälkeen keskusteluja varmaankin ruvettiin käymään, sillä Lyly ilmoitti alkuvuodesta 2017 lähtevänsä sdp:n ehdokkaaksi kotikaupunkinsa Tampereen kunnallisvaaleihin. Juuri 64 täyttänyt mies on tukevasti mukana myös pormestarikisassa.

– Matkan aikana on tullut kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Jos joku haluaa tällaista kokemusta hyödyntää, niin sitten katsotaan, minkälaisia tehtäviä on tarjolla, Lyly sanoi Ylen haastattelussa vajaa vuosi sitten.

Haastattelu tehtiin kesäkuussa 2016 pian sen jälkeen, kun SAK oli valinnut Lauri Lylylle seuraajan.

Lauri Lyly on syntynyt Seinäjoella. Sähköasentaja, työteknikko Lyly astui Ammattijärjestöjen keskusliittoon Sähköliiton puheenjohtajan paikalta. Hän tuli ensin edunvalvontaosaston johtoon ja nousi vuonna 2009 SAK:n puheenjohtajaksi.

Lylyllä on ollut paljon erilaisia luottamustoimia sekä julkisissa että järjestöjen tehtävissä.